Συμβουλευτική σχέσεων

Οι σχέσεις είναι το πεδίο εμπειρίας στη ζωή μας όπου καθρεφτίζονται πιο άμεσα τα εσωτερικά μας ζητήματα και μπλοκαρίσματα. Η μελέτη του προσωπικού ωροσκοπίου, σε συνδυασμό με το ωροσκόπιο του συντρόφου μας, μπορεί να αποκαλύψει τα ψυχολογικά θέματα που ενεργοποιούνται, που συνήθως έχουν να κάνουν με τραύματα από τη παιδική ηλικία, τα οποία έρχονται δυναμικά στην επιφάνεια στις σχέσεις μας και τα οποία ‘προβάλλουμε’ στο σύντροφο και στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις γενικά.

Συχνά στις σχέσεις οι άνθρωποι βιώνουν τα ίδια μοτίβα, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και τραύματα. Η γνώση των εσωτερικών μας μηχανισμών όμως, μπορεί να μας κάνει πιο συνειδητούς και να καταφέρουμε έτσι σταδιακά να υπερβούμε επαναλαμβανόμενες καταστάσεις στις σχέσεις μας.

Η αποκάλυψη των ψυχολογικών μηχανισμών που μας επιτρέπει η μελέτη του ωροσκοπίου, μας ωθεί σε περισσότερη υπευθυνότητα: σταματούμε να ρίχνουμε τυφλά στους άλλους την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στις σχέσεις μας. Εάν ρίχνουμε το φταίξιμο για όσα βιώνουμε, στους άλλους ή στη ζωή, τότε είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τις καταστάσεις. Αναλαμβάνοντας όμως την ευθύνη των προβολών μας και όσων μας συμβαίνουν, μπορούμε στη πραγματικότητα να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξουμε τις καταστάσεις. Η γνώση είναι δύναμη και οι σχέσεις είναι προσωπική υπόθεση!

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)