Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα - Το καρμικό χωνευτήρι

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 κορυφώνεται η επιρροή της πολύ σημαντικής και σκληρής συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η οποία μάς ζητά να δουλέψουμε με τα σκληρότερα σημεία του εαυτού μας, με τις σκληρότερες κρυσταλλώσεις του εγώ, με αρχαίες καρμικές συσσωρεύσεις. Είναι μια επιρροή πιο μακροχρόνια, η οποία ήδη άρχισε να γίνεται αισθητή από την άνοιξη του 2019, και η επενέργειά της θα συνεχίσει να είναι φανερή για όλο σχεδόν το 2020.

Είναι η ώρα της κρίσης, αλλά και η μεγάλη ευκαιρία για απελευθέρωση από βαριές καρμικές συσσωρεύσεις, εάν γίνει σωστή πνευματική εργασία, με ταπείνωση του εγώ, με απάρνηση και εξαγνισμό, με απόλυτη ανάληψη ευθύνης. Ο Αιγόκερως ζητά το γονάτισμα, την υπακοή στις Υψηλές Αρχές, ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να πάρει τη μύηση. Έτσι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα είναι μια τεράστια ευκαιρία μύησης για την ανθρωπότητα αυτήν την εποχή.

Ποιο είναι αυτό το καρμικό χωνευτήρι; Είναι το πυρ του Εσώτατου Εαυτού, η καυτή λάβα του μετουσιωτή Πλούτωνα. Πόσο ψηλά πρέπει να ανελιχτεί κανείς πνευματικά για να διαλύσει τις πιο σκληρές δομές και κρυσταλλώσεις του εγώ; Την απαραίτητη θέληση γι' αυτήν την διαδικασία μάς την προσφέρει τώρα ο Πλούτωνας - αν η θέληση όμως δεν χρησιμοποιηθεί για την εξαγνιστική μας διαδικασία αλλά για την προώθηση εγωιστικών και υλιστικών προσδοκιών, θα γίνει πυρ και ώθηση αυτοκαταστροφική, γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή τώρα.

Είναι ουσιαστικά μια μάχη με το Διάβολο - δηλαδή η μάχη με τον υλισμό, με την εξωτερικότητα, με την ταύτιση της συνειδητότητας με την ύλη. Πόσο ταυτιζόμαστε λοιπόν με τα εξωτερικά γεγονότα και τα σώματά μας, τα συναισθήματα και τις διάνοιές μας; Αλήθεια, θεωρούμε ότι η υλική ζωή είναι η πραγματική; Αυτό μόνο απόγνωση θα φέρει, και η σύνοδος αυτή πράγματι προκαλεί απόγνωση στα σημεία του είναι μας στα οποία είμαστε προσκολλημένοι στην ύλη και πυκνοί σε κραδασμό, και άρα αναμένουμε το θάνατο. Γιατί η προσκόλληση στην ύλη φέρνει την αγωνία του θανάτου.

Εύχομαι σε όλους να δώσουν αυτήν την σκληρή μάχη με τον Διάβολο μέσα τους και να τον νικήσουν, με το πυρ του Θεού που εξαγνίζει. Ας σκεφτούμε καλύτερα τι σημαίνει πραγματική ταπείνωση και ας θυμηθούμε τα λόγια του Χριστού για την καμήλα που πρέπει να περάσει μέσα από την τρύπα της βελόνας...


Έλενα Μένεγου

1 σχόλιο:

Ευθυμία Κουτσογιαννάκη είπε...

Ίσως είναι η ευκαιρία για τον παγκόσμιο άνθρωπο να αποτινάξει τις αλυσίδες του φόβου,να ελευθερώσει την καρδιά του και να ακολουθήσει το μονοπάτι γνωριμίας με τον Εαυτό...

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)