Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Δίας, τύχη και κλειστομυαλιά

Έχουμε λίγους ακόμα μήνες να ευεργετηθούμε από τον Δία που βρίσκεται στην καλή θέση του στον Τοξότη, (έως 12/2019) και να ανοίξουμε τα μυαλά μας, τις καρδιές μας, και άρα τη ζωή μας - αυτό που λέμε "τύχη" δεν είναι παρά ανοιχτοί ορίζοντες. Γιατί μετά ο Δίας θα μπει στον Αιγόκερω, μια πολύ κακή θέση για εκείνον, καθώς στενεύει τους ορίζοντες και προκαλεί απαισιοδοξία κι έλλειψη οράματος.

 Κι όμως τι γίνεται στην εποχή μας; Ο κόσμος έχει τρομερά μονοδιάστατη σκέψη και κλειστούς πνευματικούς ορίζοντες, πολλά στερεότυπα, και δεν κατανοεί ούτε βασικές φιλοσοφικές έννοιες. Του λες τη λέξη αφθονία, φαντάζεται χρυσάφια. Του λες τη λέξη αγνότητα, φαντάζεται τη στέρηση του σεξ. Του λες τη λέξη θυσία, φαντάζεται ότι θα χάσει τον εαυτό του. Λες τη λέξη μύηση, φαντάζεται στοές και μάγους. Λες τη λέξη δημιουργικότητα, νομίζει ότι είναι το να γράφεις τραγουδάκια. Δεν μπορούν ούτε λίγες από τις διάφορες διαστάσεις των λέξεων και των εννοιών να αντιληφθούν, ενώ παίρνουν τις θρησκευτικές και πνευματικές διδαχές κυριολεκτικά. Κι έτσι έχουμε φτάσει να εξελίσσονται τα ζωάκια πιο γρήγορα απ' την ανθρωπότητα...

Ποια είναι η αιτία αυτής της μονοδιάστατης σκέψης και της κλειστομυαλιάς; Φυσικά η έλλειψη επαφής με τον Θεό (Δίας), που αναπτύσσει την ενόραση και την αντίληψη, καθώς μας εμποτίζει με ανώτερες ενέργειες κι εντυπώσεις. Έτσι παραμένει η υλιστική ταύτιση και η μονοδιάστατη αντίληψη. Το διάβασμα από μόνο του δεν ανοίγει το μυαλό, αντιθέτως μπορεί να αυξήσει το εγώ και τον δογματισμό ή την πονηριά. Και η αφέλεια απ' την άλλη δείχνει μη αναπτυγμένο πνεύμα. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν όσο προλαβαίνουμε την ευεργετική επίδραση του Δία απ' τον Τοξότη για να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να βελτιώσουμε τη ζωή και την "τύχη" μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)