Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Η πρακτική και η εφαρμογή της αστρολογίας σήμερα

Η πρακτική και η εφαρμογή της αστρολογίας σήμερα

Για ποιο λόγο προσεγγίζουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αστρολόγο; Τι ερωτήσεις κάνουν; Πόσο και πώς μπορούν να ωφεληθούν από μια αστρολογική συνεδρία;

Συνέντευξη της Έλενας Μένεγου στην Αγγελική Βλαχιώτη
Ερώτηση: Πώς και γιατί προσεγγίζουν οι ενδιαφερόμενοι της αστρολογίας έναν επαγγελματία αστρολόγο σήμερα;

Απάντηση: Συχνά προσεγγίζουν με αγωνία για το μέλλον και για ένα πρόβλημα ή μια σχέση που τους απασχολεί. Άλλοι όμως προσεγγίζουν με χαρά και με δίψα για γνώση. Όσοι αποφασίσουν ωστόσο να δουν έναν αστρολόγο, τις περισσότερες φορές είναι ανοιχτοί και με αρκετή περιέργεια γι' αυτά που πρόκειται ν' ακούσουν. Κάποιες φορές βέβαια υπάρχει φόβος, αλλά η φοβική αντιμετώπιση της αστρολογίας (και της ίδιας της ζωής δηλαδή) είναι μια λάθος αντιμετώπιση – άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή ποτέ δεν μας φέρνει δοκιμασίες που είναι εκτός των δυνάμεών μας να αντιμετωπίσουμε.

Ο λόγος που θα κάνουν μια επίσκεψη είναι κυρίως για να δουν το πλάνο που δίνουν οι πλανήτες για το μέλλον, τυχόν κρίσεις, δοκιμασίες αλλά και εύνοιες και πως μπορούν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις αστρολογικές επιρροές. Στην δική μου πρακτική, που εστιάζεται κυρίως στην ψυχολογική αστρολογία, οι άνθρωποι με επισκέπτονται για να “λύσουν κόμπους” στο είναι τους, για να καταλάβουν καλύτερα τι τους συμβαίνει και γιατί μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα στη ζωή και στις σχέσεις τους. Μια βαθιά προσέγγιση του ωροσκοπίου μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτική και να μας βοηθήσει να δούμε πιο καθαρά και αποστασιοποιημένα τα θέματά μας. Αν μη τι άλλο, σαν Ουράνια επιστήμη, η αστρολογία μας βοηθά να δούμε την αλήθεια, στον βαθμό που το επιτρέπουμε.


Ερώτηση: Αξιοποιείται πλήρως η γνώση της αστρολογίας και οι ικανότητες ενός αστρολόγου;

Απάντηση: Κάθε άλλο. Η αστρολογία βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, ενώ και το κοινό σπανίως έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από έναν αστρολόγο παρά μόνο να του πει με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια το μέλλον. Η αστρολογία όμως έχει άπειρες χρήσεις και δυνατότητες εξέλιξης κι εφαρμογής, οι οποίες αναμένονται να εκμεταλλευτούν, αρκεί το κοινό και οι αστρολόγοι να καλλιεργηθούν κατάλληλα. Η αστρολογία για παράδειγμα, έχει εκπληκτική κι αποκαλυπτική χρησιμότητα στην ψυχολογία και στην ιατρική – τομείς που προσωπικά ερευνώ περισσότερο. Όσο λοιπόν οι άνθρωποι εξελίσσονται και έχουν πιο ουσιαστικά ερωτήματα, τόσο θα εξελίσσονται και οι ικανότητες των αστρολόγων αλλά και θα δίνονται γνώσεις και απαντήσεις στον συλλογικό νου απ' τις Ανώτερες Σφαίρες.


Ερώτηση: Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται σ' έναν αστρολόγο;

Απάντηση: Το αν και πότε θα παντρευτεί κάποιος και θα κάνει παιδιά, το πως θα πάνε τα οικονομικά κι επαγγελματικά του, το πως θα είναι η υγεία του και το πως θα πάει η σχέση του, είναι οι κύριες ερωτήσεις.


Ερώτηση: Τι ερωτήσεις θα θέλατε να βλέπατε να κάνει περισσότερο ο κόσμος στους αστρολόγους;

Απάντηση: Η ερώτηση που θα ήθελα να έβλεπα περισσότερο είναι, το “γιατί μου συμβαίνει κάτι στη ζωή μου; Πώς μπορώ να εκδηλώσω πιο θετικά τις επιρροές του ωροσκοπίου μου;” Να πάρει δηλαδή μια πιο δραστήρια στάση στη ζωή του και στην αστρολογία, αντί να περιμένει απλά το μέλλον να του έρθει. Το προσωπικό ωροσκόπιο μπορεί να μας δείξει το τι λάθη κάνουμε και το πως χρησιμοποιούμε με κακό τρόπο τις πλανητικές μας επιρροές και γι' αυτό δημιουργούμε προβλήματα οικονομικά, υγείας, σχέσεων, επαγγελματικών κλπ στη ζωή μας. Το ωροσκόπιό μας μπορεί να μας αποκαλύψει το ποια είναι η φόρμουλα επιτυχίας για κάθε τομέα της ζωής μας! Αρκεί φυσικά ο αστρολόγος να μπορεί να το κάνει κατανοητό στον ενδιαφερόμενο. Για παράδειγμα, ένας Δίας μέσα στον οίκο της υγείας, μπορεί να μας δείξει ότι το άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω υπερβολών και απερισκεψίας. Ο Δίας λειτουργεί απερίσκεπτα και υπερβολικά εάν το άτομο δεν διευρύνεται πνευματικά και μένει έτσι η ενέργεια του πλανήτη σε χαμηλά πεδία και λιμνάζει – η διεύρυνση του Δία κατ' αυτόν τον τρόπο, εκδηλώνεται προβληματικά, σε υπερβολές κι επιπολαιότητα. Κάποιος που έχει την ακμή του οικονομικού οίκου στον Κριό, θα πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες για να βγάζει χρήματα και όχι να περιμένει παθητικά να του έρχονται. Κάποιος που έχει τον οίκο των σχέσεων στον Υδροχόο, θα πρέπει να βλέπει πιο αποστασιοποιημένα και φιλικά τις σχέσεις του για να είναι αυτές επιτυχημένες. Κ.ο.κ. Αν εκδηλώσουμε την κάθε αστρολογική μας θέση απ' το ανώτερο δυνατό επίπεδο, θα έχουμε επιτυχία κι ευτυχία.


Ερώτηση: Ποιο είναι το μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων που προσεγγίζουν έναν αστρολόγο;

Απάντηση: Φαντάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα και το επίπεδο του ίδιου του αστρολόγου, καθώς είναι γνωστό ότι ο κάθε άνθρωπος κι επαγγελματίας έλκει κοντά του ανθρώπους ίδιου ή κοντινού κραδασμού. Εγώ είμαι τυχερή γιατί κυρίως με συμβουλεύονται άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν πιο συνειδητά με το ωροσκόπιό τους και να καταλάβουν τι τους συμβαίνει για να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους όσο το δυνατόν. Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, ο πελάτης πηγαίνει καθαρά και μόνο για να μάθει το μέλλον του.


Ερώτηση: Και τελικά μπορεί να μάθει το ακριβές μέλλον του μέσα απ' την αστρολογία;

Απάντηση: Το ακριβές μέλλον μόνο ο Παντογνώστης Θεός το γνωρίζει. Εμείς μπορούμε απλά να δούμε τις πιθανές εκδηλώσεις μιας αστρολογικής επιρροής – γιατί η αστρολογική επιστήμη είναι μια προσπάθεια αποσυμβολισμού της γλώσσας του Θείου Θελήματος! Είναι συνετό βεβαίως, να μην δεσμεύουμε τον ακροατή με απόλυτες προγνώσεις του τύπου “θα γίνει αυτό και τέλος” αλλά να του δίνουμε διάφορες πιθανές εκδοχές, και το κυριότερο, τι ρόλο μπορεί να παίξει ο ίδιος ο άνθρωπος στην καλύτερη διαμόρφωση των αστρολογικών επιρροών και άρα της ζωής τους. Πρέπει να ξεφύγουμε απ' τη μοιρολατρική αντιμετώπιση της αστρολογίας. Ναι μεν οι επιρροές είναι συγκεκριμένες, αλλά η εκδήλωση αυτών θα εξαρτηθεί απ' το επίπεδο που θα επιλέξει ο άνθρωπος να λειτουργεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος βρίσκεται σε περίοδο με έντονη την επιρροή του Άρη, μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για να δράσει για κάτι καλό ή να εκδηλώσει όλη αυτή την πιεστική ενέργεια του Άρη σε στρες κι εκνευρισμό ή τσακωμούς.


Ερώτηση: Οπότε η αστρολογία είναι μόνο μελλοντολογία;

'Όχι, αντιθέτως, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για να καταλάβουμε πράγματα για το παρελθόν, να κατανοήσουμε το γιατί μας συνέβη κάτι, γιατί είχαμε βιώσει κάποιο τραύμα που μπορεί να μας απασχολεί μέχρι τώρα – έτσι κάνουμε ένα βήμα για την απελευθέρωσή του. Οπότε η αστρολογία μπορεί να γίνει κι ένα μέσον για την λύτρωση του παρελθόντος. Και βέβαια, μπορεί και πρέπει να γίνει ένα μέσον για την καλύτερη κατανόηση του παρόντος! Είναι καλό η αστρολογική εργασία να αγκαλιάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ως μια συνέχεια, ώστε να αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος όλο το πλαίσιο και τους κύκλους που βίωσε και βιώνει στη ζωή του. Έτσι γίνεται πιο ολοκληρωμένη δουλειά, αντί για μια στείρα μελλοντολογική αντιμετώπιση.


Ερώτηση: Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι η αστρολογία δεν έχει βάση και δεν είναι επιστημονική;

Απάντηση: Να κάτσουν να την μελετήσουν πρώτα, πριν βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Οι πιο ειδικοί για να μιλήσουν για την αστρολογία και για το αν είναι επιστήμη, είναι οι ίδιοι οι ερευνητές της αστρολογίας. Δεν θα ζητήσεις από έναν χημικό να κρίνει την ψυχολογία, ούτε και από έναν μηχανικό να κρίνει την βιολογία. Ο κάθε επιστήμονας μπορεί να κάνει κριτική στον δικό του κλάδο, γιατί σε αυτόν έχει αφιερωθεί και αυτόν έχει ερευνήσει. Εμείς που ερευνούμε δεκαετίες την αστρολογία, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια τεράστια επιστήμη που έχει ακόμα μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, ενώ σε καθημερινό επίπεδο βλέπουμε την επαλήθευσή της. Απλά πολύς κόσμος θεωρεί δυστυχώς ότι αστρολογία είναι οι προβλέψεις των 12 ζωδίων, και από κει μόνο κρίνει. Όμως οι προβλέψεις των 12 ζωδίων είναι μια γενική (όχι όμως λάθος) πρόγνωση (αρκεί να γίνεται από έγκυρο αστρολόγο), αλλά η αστρολογία έχει άπειρες εφαρμογές και διαστάσεις. Το αστείο είναι, ότι οι επικριτές της αστρολογίας, αν βρουν την ευκαιρία να ρωτήσουν έναν αστρολόγο για δικά τους θέματα, θα ρωτήσουν εξαιρετικά πεζά πράγματα, όπως το “πώς θα πάνε τα οικονομικά μου”! Μας τυχαίνει συχνά αυτό το κωμικό φαινόμενο.


Ερώτηση: Είστε ευχαριστημένη με το επίπεδο της αστρολογίας σήμερα;

Απάντηση: Καλυτερεύει συνεχώς αλλά έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, τα οποία εξαρτώνται από την πνευματική καλλιέργεια τόσο των αστρολόγων, όσο και των ενδιαφερομένων. Όπως κάθε επιστήμη, έτσι κι αυτή εξελίσσεται βάσει της πνευματικής ανάπτυξης των ανθρώπων και από το πόσα μπορούν να κατανοήσουν. Το μέλλον ανοίγεται λαμπρό και πολύ ευρύ για την αστρολογία, και αναμένει να το κατακτήσει!
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Age Astrology


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)