Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ποσειδώνας στους Ιχθείς – Μια νέα εποχή ιδεαλισμού ξεκινά

Το πολύ μεγάλο αστρολογικό γεγονός της εισόδου του βραδυκίνητου Ποσειδώνα, στο ζώδιό του, τους Ιχθείς, απ’ τις 3/2/2012, ανοίγει μια νέα εποχή ιδεαλισμού, συμπόνιας, αλληλεγγύης, αυξημένης ευαισθησίας, όπου τα οράματα των ανθρώπων ανανεώνονται και η ψυχή μαλακώνει.

Μετά από πολλά χρόνια ψυχικής «παγωμάρας» με τη διέλευσή του απ’ τον διανοητικό Υδροχόο (απ’ το 1998), έρχεται τώρα η αλλαγή ζωδίου του Ποσειδώνα να επαναφέρει το συναίσθημα, την κατανόηση, τον ρομαντισμό και τη γλυκύτητα στις καρδιές των ανθρώπων, έως το 2025 που θα κάτσει στους Ιχθείς.

Ένα σπουδαίο στοιχείο της διέλευσης αυτής, είναι ότι μετά από πολλές δεκαετίες, αλλά ίσως και για πρώτη φορά με τόση έμφαση, η τέχνη θα αποκτήσει εξέχουσα σημασία στη ζωή των ανθρώπων – δεν θα είναι πλέον μέσο έκφρασης για τους λίγους, αλλά ο Ποσειδώνας στο υδάτινο και γόνιμο ζώδιο των Ιχθύων θα ποτίσει και θα αναδείξει τα καλλιτεχνικά χαρίσματα όλο και πιο πολλών ανθρώπων. Η τέχνη γίνεται πλέον ζωτικό μέσον, ενώ θα εμφανιστούν και θα γεννηθούν καλλιτεχνικές ιδιοφυΐες.

Η διέλευση του Ποσειδώνα από κάθε ζώδιο φανερώνει το πώς ο κόσμος την κάθε περίοδο δραπετεύει απ’ τις πιέσεις της ζωής. Είναι ο πλανήτης που έχει σαν στόχο να λυτρώσει τον άνθρωπο απ’ τη γήινη σκληρότητα και να τον μεταφέρει σε κόσμους πιο υψηλούς, μαγικούς, θεραπευτικούς. Κύριο μέσον προς αυτό το σκοπό, εκτός απ’ την τέχνη, είναι φυσικά και ο έρωτας. Έτσι ο ρομαντισμός αποκτά νέα διάσταση, ενώ οι άνθρωποι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν συντρόφους με πιο ψυχικά κριτήρια, αντί του παγωμένου «ερωτικού καταναλωτισμού» της προηγούμενης περιόδου.

Ο Ιχθείς είναι φιλάνθρωπος και συμπονετικός, κι έτσι η ανακούφιση των αδυνάτων, των ζώων και της φύσης γίνεται βασικό μέλημα της διέλευσης του Ποσειδώνα απ’ το ζώδιο αυτό. Νιώθει ο άνθρωπος την σύνδεσή του με όλα τα πλάσματα πλέον – ο Ιχθείς κάνει πολύ εμφανή την ενότητά μας με το Όλον.

Ορισμένες δύσκολες εκδηλώσεις της διέλευσης αυτής θα είναι ο υπερβολικός συναισθηματισμός, οι αυταπάτες, το να παρασύρεται ο άνθρωπος απ’ τον μαζικό υπνωτισμό, η σύγχυση, τα αυξημένα ψυχικά φαινόμενα που δεν γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει, κάτι που θα δώσει περισσότερη δουλειά στους ψυχιάτρους, στους ιερείς αλλά και στους εναλλακτικούς θεραπευτές. Απ’ την άλλη, ο Ποσειδώνας απ’ τους Ιχθείς θα φέρει έντονη πνευματική έφεση στους ανθρώπους: η προσευχή, ο διαλογισμός, η γιόγκα κλπ, θα γίνουν βασικά μέσα σύνδεσης με ανώτερα και πιο ανεξιχνίαστα μέρη του εαυτού.


Δημοσιεύτηκε στο www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)