Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Ποσειδώνας στους Ιχθύες – Εποχή εκπλήρωσης ονείρων

Η μακρά διέλευση του ονειρικού Ποσειδώνα απ' τους Ιχθύες, μάς έχει βάλει σε μια περίοδο εκπλήρωσης ονείρων. Το τελευταίο ζώδιο, οι Ιχθύες, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας καθ' όλη την πορεία μας στον ζωδιακό. Έτσι, βιώνουμε τα αποτελέσματα των πράξεων και σκέψεών μας, θετικών κι αρνητικών. Είναι ο κοσμικός ωκεανός που έρχεται να ξεβράσει τους θησαυρούς, ή τα σκουπίδια μας...

Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας σ' αυτήν την περίοδο; Πρώτα απ' όλα, πρέπει να έχουμε όνειρα! Όνειρα αληθινά! Κι αυτό δεν είναι κάτι απλό, γιατί το ονείρεμά μας συχνά μπορεί να αναλώνεται σε ψευδαισθήσεις, ακόμα και σε μεταϋπνωτικές υποβολές που έχουμε δεχθεί απ' το περιβάλλον, και να νομίζουμε ότι όσα όνειρα κάνουμε είναι δικά μας. Οπότε, το πρώτο βήμα για να πραγματώσουμε τα όνειρά μας είναι να διακρίνουμε τις υποβολές και τις ψευδαισθήσεις απ' τα πραγματικά μας οράματα και να ενωθούμε με τη πηγή των πραγματικών μας οραμάτων, με την Ψυχή. Άλλωστε ο Ποσειδώνας, είναι ένας κατεξοχήν ψυχικός πλανήτης που δεν αρκείται στην επίγεια ή “οριζόντια” ζωή. Και είναι αυτή η καταπίεση του πνεύματος στην “οριζόντια” ζωή που παράγει και τις Ποσειδώνιες ψευδαισθήσεις, σαν ένα καζάνι που βράζει κλειστό και δεν μπορούν να απελευθερωθούν οι υδρατμοί να ανέβουν προς τον ουρανό, δημιουργώντας έτσι “τοξικά αέρια”στον ψυχικό μας κόσμο, όπως πλάνες, απογοητεύσεις κι αυταπάτες.

Η εκπαίδευση του ανθρώπου στην προσευχή και το διαλογισμό, θα οδηγήσει το ανθρώπινο πνεύμα ψηλά και δεν θα ασφυκτιά πλέον στα γήινα πεδία, προσπαθώντας να βρει πλήρωση σε εφήμερα πράγματα. Η καταπιεσμένη ενέργεια του Ποσειδώνα είναι γνωστό ότι παράγει ψευδαισθήσεις ερωτικές, κάνοντας τον άνθρωπο να αναμένει τη λύτρωση από τον ιδανικό έρωτα. Μπορεί όμως και να αναμένει την λύτρωση από κάποια θρησκεία ή από έναν γκουρού ή από κάποια πεζά πράγματα, από χρήματα, αποκτήματα ή βρίσκοντας την ιδανική δουλειά. Η θέση του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο από ζώδιο και οίκο, θα μας δώσει στοιχεία ώστε να αντιληφθούμε από που αναμένουμε τη λύτρωση. Έτσι, με την σωστή προσευχή και τον υγιή διαλογισμό, το πνεύμα οδηγείται προς την Ψυχή, που είναι το μόνο σημείο που λυτρώνει πραγματικά τον άνθρωπο, φορτίζοντάς τον με ψυχική ενέργεια, η οποία θα γίνει και το μέσον για την εκπλήρωση των ονείρων του. Γι' αυτό, είναι υψίστης σημασίας να ενωθούμε με τη Ψυχή μας.

Μέσα στην Ψυχή, υπάρχει το Σπέρμα της ύπαρξής μας, το οποίο έχει το Σχέδιο για τη ζωή μας. Όσο πιο συχνά αγγίζουμε την Ψυχή, τόσο περισσότερο θα φωτίζεται αυτό το Σχέδιο και θα κινούνται οι πνευματικές και κατόπιν υλικές διαδικασίες για την πραγμάτωσή του στη γη. Και είναι αυτή η πραγμάτωση του Σχεδίου η οποία κάνει τα όνειρά μας πράξη. Τα πραγματικά μας όνειρα είναι μέρος του Σχεδίου και είναι οι πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μας όταν καταφέρνουμε και πραγματώνουμε ένα μέρος του Σχεδίου και άρα των ονείρων μας. Οπότε πρέπει να ζούμε μια αληθινή ζωή, και αληθινή ζωή είναι η όσο το δυνατόν πιο ταυτισμένη με την Ψυχή ζωή. Στην Ψυχή υπάρχει πλούτος και αφθονία, υπάρχουν λαμπρά σχέδια και ταλέντα. Είναι η έλλειψη επαφής με τη Ψυχή ή και η άρνηση ή η οκνηρία του ανθρώπου να έρθει σ' επαφή με την Ψυχή του που κρατά την ζωή του σε φτώχεια υλική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική.

΄Ένα εμπόδιο στην πραγμάτωση των ονείρων μας, είναι το αρνητικό καρμικό φορτίο. Και ο Ποσειδώνας μάς δίνει την καθαρή οδηγία της υπηρεσίας, ώστε να εξαγνίσουμε το κάρμα μας και να συναντήσουμε το λαμπρό πεπρωμένο μας. Η διέλευση λοιπόν του Ποσειδώνα απ' τους Ιχθύες, δεν είναι μόνο περίοδος πραγμάτωσης ονείρων, αλλά πριν από την πραγμάτωση έρχεται να εισρεύσει ο εξαγνιστικός ωκεανός να καθαρίσει τις αμαρτίες μας, βγάζοντάς τις στην επιφάνεια με τη μορφή απογοητεύσεων, ματαιώσεων, αυταπατών, σύγχυσης και απωλειών. Αυτή η κάθαρση για να γίνει αυτοβούλως απαιτεί φυσικά θυσίες. Δεν πρέπει να μας φοβίζει η λέξη – πρόκειται για θυσίες των εγωισμών, των αδρανειών, των αδυναμιών, των εθισμών, των συνηθειών, των ψεμάτων και όλων εκείνων των εγκλωβιστικών συμπεριφορών που μας κρατούν μακριά από μια όμορφη και εκπληρωμένη ζωή. Οι πλανήτες είναι πάντα υπέρ της εξέλιξης, της αφθονίας και της υγείας, με την οποία εξέλιξη εάν δεν συντονιστούμε, τότε στο “χτύπημα” του εκάστοτε πλανήτη βιώνουμε τα ανάλογα αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Ανιδιοτελής υπηρεσία, αγάπη και θυσία λοιπόν, θα καθαρίσουν το αρνητικό μας κάρμα και οι ευλογίες της Ψυχής θα ρέουν ανεμπόδιστα στη ζωή μας. Και πως θα καταλάβουμε που έχουμε αρνητικό κάρμα και το τι υπηρεσία πρέπει να κάνουμε; Είναι απλό: Βιώνουμε έλλειψη οικονομική; Τότε προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους ανθρώπους πλούσιους σε κάποιο επίπεδο, ή προσπαθούμε να εκτιμήσουμε περισσότερο τη ζωή και τους ανθρώπους. Βιώνουμε έλλειψη συναισθηματική; Τότε προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη χωριστικότητα, να “δένουμε” ανθρώπους και καταστάσεις, αντί να γινόμαστε πηγή διχόνοιας. Ο Ποσειδώνας είναι πλανήτης σύνθεσης και ένωσης. Ας εντοπίσουμε λοιπόν το αρνητικό μας κάρμα μέσα απ' τις πρακτικές ελλείψεις στη ζωή μας και ας γίνουμε εμείς δότες του στοιχείου που μας λείπει, με τα μέσα που διαθέτουμε – ποτέ δεν είμαστε τελείως φτωχοί, ο καθένας έχει τα χαρίσματά του, άλλος νοητικά, άλλος συναισθηματικά και άλλος έχει μια καλή υγεία με την οποία μπορεί να προσφέρει πρακτική υπηρεσία.

Αφού λοιπόν βρισκόμαστε στο τελείωμα ενός μεγάλου κύκλου και έρχονται τα κάρματά μας να μας συναντήσουν, προσπαθούμε, όπως είπαμε, να εξαγνίσουμε τα αρνητικά αλλά και να αυγατίσουμε τα θετικά. Ο Ποσειδώνας δεν αρκείται με τον πλούτο σε ένα επίπεδο – θέλει την απόλυτη ένωση με το Όλον, γι' αυτό και προκαλεί το συνεχές αίσθημα ανικανοποίητου στον άνθρωπο. Κάθε πλανήτης, με τον τρόπο του, είναι κατά της αδράνειας. Η δράση του Ποσειδώνα είναι καθαρά ψυχική και ωθεί τον άνθρωπο σε μεγαλύτερη εξάπλωση συνειδησιακή, ώστε να αγκαλιάσει μεγαλύτερο εύρος του σύμπαντος και της ανθρωπότητας. Έτσι, οι ευλογίες που λαμβάνουμε, ας μοιραστούν στον κόσμο μέσω της υπηρεσίας, όπως έκανε και ο Ποσειδώνιος Διδάσκαλος Ιησούς με το θαύμα με τα ψάρια και τους άρτους. Γιατί αν έχεις κάτι και το κρατάς για τον εαυτό σου, σύντομα θα γίνει δυσώδες και θα φτωχύνεις ξανά. Οι ευλογίες πρέπει να μοιράζονται. Και όπως είναι φυσικό, για να μάς έρθουν καλά πράγματα στη ζωή πρέπει κι εμείς να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη ζωή. Αλλιώς θα βιώνουμε ματαίωση, η οποία δεν είναι παρά ένδειξη για όσα εμείς οι ίδιοι αρνηθήκαμε να δώσουμε στη ζωή. Όμως ας εκμεταλλευτούμε την διέλευση του Ποσειδώνα απ' τους Ιχθύες για να δωρίσουμε στη ζωή τα πιο όμορφα κομμάτια μας – ό,τι δώσεις στη θάλασσα, θα στο φέρει πίσω.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν την θυσία, την προσφορά και την υπηρεσία στην καθημερινότητά μας αλλά και την επαφή με την Ψυχή. Η θυσία και η υπηρεσία θα καθαρίσουν τα προσκόμματα, ενώ η επαφή με τη Ψυχή μέσω του διαλογισμού και της προσευχής θα φωτίσει το Σχέδιο, θα βιώσουμε καθαρά τα οράματά μας, θα φορτιστεί η φυσιολογία μας κατάλληλα, η φόρτιση αυτή θα μας ωθήσει σε προσφορά ή οποία θα χτίσει νέο καλό κάρμα, και θα είμαστε έτσι σε τροχιά εκπλήρωσης των πιο όμορφων ονείρων μας...


Ας δούμε όμως πως θα επηρεάσει ο Ποσειδώνας τον οίκο απ' τον οποίο διέρχεται και τι όνειρα αναμένουν την πραγμάτωσή τους.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 1ο οίκο, θα φέρει νέα οράματα για το ποιοι είμαστε πραγματικά. Θα ονειρευτούμε μια νέα κατεύθυνση ζωής. Πριν απ' αυτά όμως, ο ωκεανός του Ποσειδώνα έρχεται να εξαγνίσει τις παλιές μας αντιλήψεις για το ποιοι είμαστε, βγάζοντας αυταπάτες σε σχέση με την εικόνα μας ή τις μεταϋπνωτικές υποβολές που έχουμε δεχθεί για το ποιοι θα έπρεπε να είμαστε. Όσα θέλουμε είναι πραγματικά ή ζούμε σε ένα όνειρο κάποιου άλλου; Καιρός λοιπόν να αντλήσουμε απ' την Ψυχή το πραγματικό όραμα για τον εαυτό μας, και αυτό θα κινήσει τις διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 2ο οίκο μάς δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε άνθρωποι χαρισματικοί, να αναπτύξουμε νέα, όμορφα ταλέντα και να νιώσουμε ότι αξίζουμε, κάτι που θα φέρει και οικονομική βελτίωση στη ζωή μας. Πριν όμως απ' αυτό, πιθανόν να απογοητευτούμε σε σχέση με την αξία μας – όσα είχαμε σαν βάσεις ασφάλειας στη ζωή μας, διαλύονται και πρέπει να οραματιστούμε την ασφάλεια από νέο επίπεδο, μέσα απ' την Ψυχή. Καθαρίζονται οι αξίες μας, απ' τον εξαγνιστικό ωκεανό του Ποσειδώνα, καθαρίζεται ό,τι ανάξιο και η αίσθηση της αξίας πρέπει να προέλθει πλέον από πιο “ψηλά”. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα χειροπιαστό ως ασφαλές, παρά μόνο την Ψυχή.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 3ο οίκο έρχεται να φέρει νέες ιδέες και πληροφορίες απ' το πεδίο της Ψυχής, τις οποίες μπορούμε να επικοινωνήσουμε στο περιβάλλον και να βοηθήσουμε ανθρώπους με την αντίληψη κι ευαισθησία μας. Πρώτα όμως θα εξαγνίσει τον τρόπο σκέψης, βγάζοντας μπερδέματα νοητικά, θολούρα, σύγχυση και αυταπάτες. Ο τρόπος που επικοινωνούμε μπορεί πλέον να γίνει πιο διαισθητικός και να κινούμαστε με χάρη κι ευαισθησία στην καθημερινότητα. Έτσι, πραγματώνουμε το όνειρό μας με το να φέρουμε το Ιδανικό στις καθημερινές μας συναλλαγές – η Εδέμ δεν είναι κάπου “μακριά”.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 4ο οίκο έρχεται να πραγματώσει το όνειρό μας σε σχέση με τον ιδανικό τόπο ή σπίτι που θα θέλαμε να ζήσουμε, με την ιδανική οικογένεια. Πρώτα όμως θα βγάλει τις ψευδαισθήσεις τις οποίες μπορεί να τρέφουμε για το ποιος είναι ιδανικός τόπος και οικογένεια. Όσα φανταζόμασταν για ιδανικά, είναι όντως οράματα της ψυχής ή υποβολές που έχουμε δεχθεί απ' την οικογένεια και το περιβάλλον; Το όραμά μας για το Ιδανικό (σπίτι και οικογένεια) θα είναι τόσο καθαρό όσο καθαρή είναι η εστίασή μας στην Ψυχή.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 5ο οίκο θα φέρει τον ιδανικό έρωτα ή το παιδί που ονειρευόμασταν. Πριν απ' αυτά όμως, έρχεται ο εξαγνιστικός Ποσειδώνιος ωκεανός να βγάλει τις αυταπάτες και τα μπερδέματά μας στην επιφάνεια για το τι και ποιος είναι ιδανικός έρωτας. Ίσως παρασυρόμαστε σε λάθος ερωτικές περιπέτειες, εξιδανικεύοντας ακατάλληλους ανθρώπους. Η εστίαση στην Ψυχή θα μάς κάνει να αντλήσουμε το πραγματικό όραμα για τον έρωτα, ενώ θα αντλήσουμε και όμορφες δημιουργικές ιδέες και οράματα τα οποία θα μπορούμε να εκφράσουμε (πιθανόν μέσα απ' την τέχνη ή μέσα από οποιαδήποτε δημιουργική προσπάθεια) ώστε να εξυπηρετήσουμε και άλλους ανθρώπους στο να αποκτήσουν μια πιο χαρούμενη κι εξυψωμένη ζωή.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 6ο οίκο θα ομορφύνει την καθημερινότητά μας, ενώ θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε την ιδανική εργασία/υπηρεσία που θα φέρει πληρότητα και λύτρωση στη ζωή μας. Πριν από αυτά όμως, το μπέρδεμα σε σχέση με την εργασία αλλά και η κάθαρση στην υγεία, θα είναι έντονα. Η εστίαση στην Ψυχή θα φορτίζει τη ζωή μας με αρκετή ψυχική ενέργεια ώστε το σύστημά μας να είναι καθαρό, ρυθμικό και υγιές, κι έτσι να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι υπηρέτες της ζωής, ζώντας μια εξυψωμένη και θυσιαστική καθημερινότητα.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 7ο οίκο θα φέρει την ιδανική σχέση ή συνεργασία στη ζωή μας. Πριν από αυτό όμως, οι απογοητεύσεις θα είναι έντονες. Μπορεί και μεις οι ίδιοι να φεύγουμε απ' τον ιδανικό έρωτα γιατί τρέφουμε αυταπάτες για το τι θα έπρεπε να είναι ιδανική σχέση. Η εστίαση στην Ψυχή, θα μας κάνει να αντλήσουμε το όραμα του ποιο είναι πραγματικά το άλλο μας μισό, για το οποίο όμως θα πρέπει να κάνουμε θυσίες, αλλιώς πάντα θα μας διαφεύγει.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 8ο οίκο θα εκπληρώσει το όνειρό μας για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου και βαθύτερης γνώσης και κατανόησης της ζωής, κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε ακατάλυτοι, αθάνατοι. Πριν από αυτό όμως, θα βιώνουμε συχνά απογνώσεις, ότι η σωτηρία μας εξαρτάται από έναν ερωτικό σύντροφο ή θα φοβόμαστε για το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ενώ γίνεται και κάθαρση των παθών, της λαγνείας, της ζήλιας κλπ. Μέσα απ' την ανάκτηση του ελέγχου της ζωής μας, η οποία έρχεται μέσα απ' την ταύτιση και τη Φόρτιση της Ψυχής, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι συνδεόμαστε πιο στενά με τους άλλους και μπορούμε να ελέγχουμε εκ των έσω και τους άλλους, κι έτσι χάνεται η απόγνωση απ' τη ζωή μας. Η επιφανειακότητα είναι έλλειψη ελέγχου.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 9ο οίκο θα φέρει κάποια ανοίγματα στη ζωή μας τα οποία θα εκπληρώσουν προσδοκίες μας. Τύχη, αισιοδοξία, ταξίδια, νέα οράματα και γνώσεις, επαναφέρουν το νόημα και την ελπίδα. Πριν απ' αυτά όμως, συχνά θα βιώνουμε ματαίωση, απογοήτευση, έλλειψη ελπίδας και νοήματος. Το όραμά μας για μια καλύτερη ζωή μπορεί να θολώνει, όμως η επαφή με την Ψυχή θα κινήσει τις διαδικασίες για να δεχθούμε ευεργεσίες στη ζωή μας. Θα πρέπει όμως κι εμείς να θυσιαστούμε, προσφέροντας γνώσεις και το νόημα των καταστάσεων στους άλλους, ώστε να βοηθηθούν.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 10ο οίκο θα δώσει την ευκαιρία για εκπλήρωση των ονείρων μας κοινωνικά κι επαγγελματικά. Θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε την επαγγελματική και κοινωνική θέση που ονειρευόμαστε, μέσα απ' την ταύτιση με την Ψυχή. Πριν από αυτό όμως, η Ποσειδώνιος ωκεανός εισρέει και καθαρίζει τις ψευδαισθήσεις που τρέφουμε για το τι είναι επιτυχία και καταξίωση. Πιθανόν να πρέπει να θυσιάσουμε και μια παλιά θέση κοινωνική, ώστε να κάνουμε και να γίνουμε όσα θέλει η Ψυχή. Η πραγμάτωση των ψυχικών οραμάτων θα μας κάνει και ινδάλματα ή πρότυπα για τους άλλους.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 11ο οίκο θα κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα μέσα απ' την δικτύωση, τη φιλία και μέσα από ομάδες ή απ' το ίντερνετ. Η δικτύωση αυτή είναι πηγή ευλογιών, όμως κι εμείς πρέπει να θυσιαστούμε για τους φίλους, τις ομάδες, το ίντερνετ. Πριν απ' την εκπλήρωση των ονείρων μας, θα βγουν στην επιφάνεια αυταπάτες και απογοητεύσεις γύρω απ' τη φιλία, ενώ μπορεί να πέφτουμε στα δίχτυα λάθος δικτύων, φίλων και γνωστών. Το όραμά μας για την ιδανική φιλία και αδελφότητα, κάτι τόσο βασικό στην εποχή μας, πρέπει να αντληθεί απ' την Ψυχή.

Η διέλευση του Ποσειδώνα απ' τον 12ο οίκο θα φέρει την εκπλήρωση των ονείρων μας για μια όμορφη, υπερβατική ζωή. Αυξημένη ευαισθησία, καλλιτεχνικότητα και πνευματικότητα, η οποία εάν καθοδηγηθεί σωστά μπορεί να γίνει γέφυρα για ανώτερες πραγματικότητες. Η επαφή με την Ψυχή θα δώσει την απαραίτητη φόρτιση ώστε η ζωή μας να γίνει γόνιμη σε όλα τα επίπεδα, μια πηγή ευλογιών. Πριν από αυτά όμως, θα βγουν στην επιφάνεια αυταπάτες, απογοητεύσεις, ψευδαισθήσεις, αδυναμίες, που δεν είναι μόνο δικές μας αλλά και των προγόνων μας – ο ωκεανός εδώ κάνει κάθαρση σε βάθος και λυτρώνει ακόμα και τις προηγούμενες γενιές.Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Age Astrology


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)