Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Δίας στους Διδύμους και η έξαρση της αθεΐας

Απ' τον Ιούνιο του 2012 που ο Δίας εισήλθε στο ζώδιο των Διδύμων, παρουσιάζεται μια ραγδαία αύξηση της αθεΐας. Η πληθώρα πληροφοριών μέσα απ' το ίντερνετ και τα social media δίνει την ευκαιρία πλέον για γρήγορη εξάπλωση ιδεών, προπαγάνδας, αλλά και “ιών”...

Ο πλανήτης που μάς ωθεί στο να καταλάβουμε το νόημα της ζωής, δεν αισθάνεται και πολύ καλά στο ρηχό ζώδιο των Διδύμων, ενώ ζώδιο πρώιμης επικοινωνιακής ανάπτυξης, που ασχολείται με τα “μικρά” πράγματα της ζωής και πιστεύει μόνο “όσα βλέπει” και όσα αντιλαμβάνονται οι άμεσες αισθήσεις του. Έτσι το πλατύ όραμα του Δία περιορίζεται στη θέση αυτή, γίνεται επιφανειακό και καθόλου διεισδυτικό στα μυστήρια της ζωής. Γι' αυτό, σε μια κατώτερη εκδήλωση της πλανητικής αυτής διέλευσης, εκδηλώνεται απιστία, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που συμβολίζει ο πλανήτης της πίστης και του νοήματος της ζωής.

Είναι πρόβλημα όταν ένας παιδικός νους νομίζει ότι τα ξέρει όλα ενώ η αντίληψή του είναι τόσο περιορισμένη. Πρόκειται δηλαδή για μια τύφλωση του εσωτερικού οφθαλμού αλλά και έλλειψη επαφής με τη διαίσθηση, την οποία διαίσθηση ευελπίστως θα επαναφέρει η διέλευση του Δία απ' τον Καρκίνο απ' τον ερχόμενο Ιούνιο. Έτσι, η κατώτερη διανοητικότητα επικρατεί με τον Δία στους Διδύμους.

Ποια όμως θα ήταν μια ανώτερη εκδήλωση του Δία στους Διδύμους πέρα από αρνήσεις;

Η αντίληψη του Θείου για τον Δία στους Διδύμους, θα μπορούσε να είναι αυτή του Κοσμικού Νου, την Πηγή Πληροφοριών. Και το νόημα της ζωής, είναι η Επικοινωνία – επικοινωνία του κατώτερου με το ανώτερο, του ανώτερου με το κατώτερο και μεταξύ των βασιλείων της φύσης.

Κατ' αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να δούμε και το πως αντιλαμβάνονται το Θείον και οι υπόλοιπες ζωδιακές θέσεις, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι θεοποιείται με κάθε διέλευσή του απ' το ζωδιακό αλλά και τι θεοποιεί ο καθένας ατομικά βάσει της γενέθλιας θέσης του Δία στο προσωπικό ωροσκόπιο.

Εκτός λοιπόν απ' την θεοποίηση της πληροφορίας και του νου που κάνει ο Δίας στους Διδύμους,

Στον Κριό έχουμε έναν Δία που θεοποιεί το εγώ, τη δράση, τη πρωτοβουλία, το πόλεμο. Ο Θεός για τον Δία στο Κριό είναι ο Αρχηγός, η Κεφαλή, που είναι πάντα πιο μπροστά απ' όλα και δίνει τη κατεύθυνση. Το νόημα της ζωής είναι η συνεχής δράση, το να κάνει κανείς καινούργια πράγματα, να ζει δυνατά, να διεκδικεί και να πραγματοποιεί τα θέλω του.

Στον Ταύρο θεοποιείται το χρήμα σε μια κατώτερη εκδήλωση, θεοποιείται η απόλαυση αλλά και η γαλήνη και η ασφάλεια. Το Θείον για το Δία στον Ταύρο είναι η Φύση και η Ομορφιά – το Θείον έχει Μορφή. Και το νόημα της ζωής είναι κανείς να απολαμβάνει, να έχει ηρεμία, να μορφοποιεί αλλά και να διαφυλάσσει τις αξίες της ζωής.

Στον Καρκίνο θεοποιείται η πατρίδα, οι ρίζες, η οικογένεια. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι η Μητέρα-Τροφός που γαλουχεί, αγκαλιάζει και προστατεύει τα παιδιά της. Το νόημα της ζωής είναι να βρει που ανήκει κανείς, να κάνει ζεστούς οικογενειακούς δεσμούς σε όλα τα επίπεδα.

Στον Λέοντα θεοποιείται η εικόνα, το glamour, η χλιδή, ο εντυπωσιασμός αλλά και τα παιδιά. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι ο ζωοδότης Ήλιος-Πατέρας που σκορπά κάθε αμφιβολία και δίνει αισιοδοξία και δύναμη – κάθε παιδί Του είναι μοναδικό. Το νόημα της ζωής είναι η δημιουργικότητα, η χαρά, το παιχνίδι.

Στην Παρθένο θεοποιείται η τάξη, η υγεία και η καθαριότητα. Το Θείον για τη θέση αυτή είναι η αγνή Παρθένος Μαρία. Και το νόημα της ζωής είναι να λειτουργούν όλα στην εντέλεια,να γίνει κανείς ένας τέλειος εργάτης και εξυπηρετητής, και να επιτευχθεί απόλυτη καθαρότητα, εξάγνιση.

Στο Ζυγό θεοποιούνται οι σχέσεις, η κοινωνικότητα, η ευγένεια, η ομορφιά, η ειρήνη. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι η Αρμονία και το Δίκαιο. Και το νόημα της ζωής είναι η συντροφικότητα, το μοίρασμα και η επίτευξη ισορροπίας.

Στο Σκορπιό θεοποιείται το σεξ, το κοντρόλ, η ισχύς. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι το Μυστήριο, που όλο καλεί και μαγνητίζει τον άνθρωπο να Το πλησιάσει περισσότερο. Το νόημα της ζωής είναι να έχει κανείς τέλειο έλεγχο του εαυτού και της ζωής, να ψάχνεται, να εμβαθύνει και να ανακαλύπτει τα κρυφά νοήματα.

Στον Τοξότη θεοποιείται η ελευθερία, η γνώση, ο πλούτος, τα ταξίδια. Το Θείον είναι Πανάγαθο και γενναιόδωρο, είναι το πρότυπο του Καλού Πατέρα που ευεργετεί τον κόσμο. Το νόημα της ζωής είναι να αποκτά κανείς όλο και περισσότερες εμπειρίες, να μαθαίνει, να περιπλανάται αλλά και να χαίρεται τη ζωή.

Στον Αιγόκερω θεοποιείται η οργάνωση, η εξουσία, η κοινωνική επιτυχία και το στάτους. Ο Θεός γι' αυτή τη θέση είναι ο Μέγας Αρχιτέκτονας που δίνει δομή στην πλάση, είναι όμως και ο Κριτής/Δικαστής. Το νόημα της ζωής γι' αυτή τη θέση είναι η τέλεια εκτέλεση των υποχρεώσεων και το να φτάσει κανείς στη κορυφή της πυραμίδας της επιτυχίας με τα δικά του μέσα και προσπάθειες.

Στον Υδροχόο θεοποιείται η φιλία, το παράδοξο, το εναλλακτικό. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι ο Κοσμικός Νους απ' όπου εκπορεύεται το Θείο Σχέδιο. Και το νόημα της ζωής για τον Δία στον Υδροχόο, είναι να επιτευχθεί αδελφοσύνη και ανανέωση της ζωής μέσα από καινοτόμες ιδέες αναμόρφωσης της κοινωνίας.

Στους Ιχθύες θεοποιείται το όνειρο αλλά και η ψευδαίσθηση, ο έρωτας, η φυγή, οι ουσίες και η τέχνη. Το Θείον γι' αυτή τη θέση είναι το Υπερβατικό, Εκείνο που διαφεύγει συνεχώς αλλά γνωρίζουμε διαισθητικά την ύπαρξή του και μας σαγηνεύει να Το πλησιάσουμε. Και το νόημα της ζωής είναι η υπηρεσία, η θυσία, η κατάλυση του εγώ και η ένωση με το Όλον.


Αυτές λοιπόν είναι οι πίστεις των ανθρώπων βάσει της θέσης του Δία, πίστεις που δεν είναι απαραίτητα συνειδητές, όμως η αστρολογία μάς αποκαλύπτει το πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο κάθε άνθρωπος. Έτσι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος άθεος επί της ουσίας, αλλά άνθρωπος που αγνοεί τα φαινόμενα της ζωής.Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Age Astrology


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)