Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κρόνος στο Σκορπιό – Εσωστρέφεια, κοντρόλ, ανάγκη για εύρεση του ουσιαστικού

Μια πολύ σημαντική αστρολογική εξέλιξη, η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό από τις 5 Οκτωβρίου 2012 και για δυο χρόνια, αλλάζει το ενεργειακό σκηνικό. Η διάθεση γίνεται πιο σοβαρή, ακόμα και καταθλιπτική για ορισμένους. Σίγουρα θα είναι μια απαιτητική περίοδος, όπου μπαίνουμε σε «βαθιά νερά», ενώ η επιρροή του Κρόνου θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα, όπως θα δούμε πιο κάτω, σε επίπεδο εξωτερικό κι εσωτερικό.

Απ’ τη μία η διέλευση αυτή θα φέρει ενεργειακή, οικονομική, ακόμα και σεξουαλική στέρηση, με τα ανάλογα άγχη που θα τη συνοδεύουν. Οι οφειλές αυξάνουν και μπερδεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις σχέσεις με το κράτος. Η εξάρτηση τού ενός απ’ τον άλλον είναι φανερή, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, κάτι που συχνά θα προκαλεί εμμονές. Αλλά οι βαθιές ψυχολογικές διεργασίες της διέλευσης αυτής, είναι το δεύτερο επίπεδο της εκδήλωσής της.

Έτσι λοιπόν θα είναι μια περίοδος βαθιά ψυχαναλυτική, όπου θα βγουν πολλά σκοτεινά σημεία της ψυχοσύνθεσης στην επιφάνεια, ώστε να καθαριστούν: ζήλιες, κακίες, απωθημένα, έμμονες ιδέες, φόβοι θανάτου, απόγνωση, τάσεις αυτοκαταστροφής, καταθλίψεις...

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Έτσι ο Κρόνος στο ζώδιό αυτό, ο πλανήτης του Χρόνου, δείχνει ότι ήρθε η ώρα για «θανάτους». Δεν πρέπει όμως να μας τρομάζει αυτό, καθώς οι θάνατοι που θα συμβούν θα είναι μόνο αποσαθρωμένων και «τοξικών» καταστάσεων, σχέσεων, επαγγελματικών ζητημάτων κλπ. Ωστόσο μια δόση απόγνωσης είναι αναπόφευκτη, κυρίως γι’ αυτούς που δεν μπήκαν στον κόπο να εμβαθύνουν στη ζωή τους και που προσκολλώνται στα δεδομένα τους. Η διέλευση αυτή όπως είπαμε, είναι βαθιά ψυχαναλυτική, εσωτερική, εσωστρεφής, και δεν αρκείται με επιφανειακές αντιμετωπίσεις.

Όταν κάποιος νιώθει κοντά στο θάνατο ή τη διάλυση, ή όταν δεν έχει ενέργεια και νιώθει να «χάνεται», συχνά προσπαθεί να κοντρολάρει περισσότερο τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Γι’ αυτό η διέλευση του Κρόνου απ’ το Σκορπιό, θα τονίσει πολύ το κοντρόλ, τη χειραγώγηση. Τα όρια στις σχέσεις διαρρηγνύονται, ο ένας εισχωρεί εύκολα στη ζωή του άλλου και οι σχέσεις περιπλέκονται με τον έλεγχο και την εξουσία που ασκείται.

Τελικά η διέλευση αυτή μάς καλεί να αποκτήσουμε περισσότερο έλεγχο στον εαυτό, στα πάθη, στα συναισθήματα, στην ενέργειά μας, αλλά και στην οικονομική διαχείριση. Ο Κρόνος είναι πλανήτης που απαιτεί σκληρή δουλειά, κι έτσι τώρα έχουμε να εργαστούμε πάνω στη τιθάσευση της ενέργειάς μας. Προσοχή όμως, γιατί αν κάποιος νιώθει ότι δεν έχει το κοντρόλ του εαυτού, προσπαθεί να χειραγωγήσει τους άλλους.

Ιδιαίτερα απαιτητική θα είναι η διέλευση αυτή για τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους – εποχή δοκιμασίας, περιορισμών και στερήσεων, που όμως με μεθοδική εργασία και υπευθυνότητα θα ξεπεραστεί επιτυχημένα. Θετική ωστόσο θα είναι για Καρκίνους και Ιχθείς, οι οποίοι θα νιώσουν πιο στέρεοι κι επιτυχημένοι.


Δημοσιεύτηκε στο www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)