Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ποσειδώνας – Ο κρυφός ήρωας

Μην μιλάς για τις θυσίες σου γιατί μειώνεις την αξία τους και το καράβι δεν θα σε μεταφέρει στον προορισμό…


Θυσίες εν κρυπτώ μας καλεί να κάνουμε ο Ποσειδώνας, αρχικά μέσα από τη θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας και κατόπιν απ’ τις διελεύσεις του στους οίκους του ωροσκοπίου μας. Είναι ο κρυφός ήρωας, που δεν ζητά αναγνώριση αλλά βιώνει την απέραντη χαρά και αγαλλίαση της μυστικής του θυσίας.

Η θυσία θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη πράξη – αντίθετα, στην εποχή μας, η λέξη θυσία έχει πάρει μια αρνητική χροιά, κάτι το αναμενόμενο στην εποχή του ακραίου εγωισμού και υλισμού που ζούμε. Όμως στην ουσία της, η θυσία δεν παύει να είναι μια ευδαιμονική πράξη. Κάθε πικρία που τρέφουμε για τις θυσίες που έχουμε κάνει, υποδεικνύει ότι υπήρχε ιδιοτέλεια, και τελικά έλλειψη αυτοθυσίας. Ωστόσο η θυσιαστική πράξη είναι ηρωική πράξη κατά την οποία βγαίνουμε απ’ τον εαυτό μας και κοιτάμε το καλό ενός άλλου όντος ή του συνόλου.

Που καλούμαστε λοιπόν να γίνουμε κρυφοί ήρωες; Τι μυστικές θυσίες μάς ζητά η εξέλιξη να κάνουμε ώστε να αναπτύξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Ας το δούμε μέσα απ’ τη θέση και τη διέλευση του Ποσειδώνα απ’ τους οίκους του ωροσκοπίου μας.1ος Οίκος
Ο Ποσειδώνας απ’ τον 1ο οίκο μάς καλεί να απαρνηθούμε το εγώ μας και τη θέλησή μας, ίσως και τη κατεύθυνσή μας. Είναι όμως η απάρνηση των κατώτερων θελήσεων, του χαμηλού εγώ, που θα δημιουργήσει τη γέφυρα που θα μας βγάλει σε ένα ανώτερο πεδίο, στο οποίο θα βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό, τη ψυχή μας και τη πραγματική μας θέληση. Χάσε τον εαυτό σου για να βρεις τον Εαυτό σου, με τη προσευχή και την αυτοθυσία…


2ος Οίκος
Θυσία των παλιών αξιών αλλά και χρημάτων ή αποκτημάτων. Εκείνο που κάποτε μάς έδινε ασφάλεια ή και ευχαρίστηση, ίσως χρειαστεί να το θυσιάσουμε. Ακόμα και την ηρεμία μας. Όμως η μυστική αυτή θυσία αποκτημάτων, χρημάτων, παλαιών αξιών και μιας ψευδούς πλέον αίσθησης ασφάλειας, θα μας βγάλει σε μια ανώτερη αίσθηση ασφάλειας, κάτω από τη καθοδήγηση της Ψυχής που για όλα φροντίζει εάν την ακούμε και εάν ζούμε πέρα απ’ το εγώ μας, για τους άλλους.


3ος Οίκος
Θυσία παλιού τρόπου σκέψης. Είναι καιρός να απαρνηθούμε εγωιστικούς τρόπους σκέψης κι επικοινωνίας. Καλλιτεχνικά καλούμαστε να κινούμαστε στη καθημερινότητα, να παρασυρόμαστε από ένα θετικό κύμα προσφοράς που σχετίζεται με την πληροφορία και το λόγο. Ο τρόπος σκέψης πρέπει να εξαγνιστεί και να γίνει υψηλότερης συχνότητας, αλλιώς κινδυνεύουμε από ψευδαισθήσεις. Κρυφές θυσίες για τα αδέρφια ή τους συγγενείς.


4ος Οίκος
Ο συναισθηματικός κόσμος πρέπει να εξαγνιστεί, να απαρνηθούμε συναισθήματα εγωιστικά και να γίνει το συναίσθημά μας μια παγκόσμια αγκαλιά, πέρα από εγωιστικές προσκολλήσεις. Γινόμαστε οι κρυφοί ήρωες της οικογένειας. Ίσως καλούμαστε να θυσιάσουμε τον τόπο κατοικίας και τη πατρίδα μας, για έναν ανώτερο σκοπό – η Ψυχή μας θα το ορίσει. Πάντα χωρίς πικρίες πρέπει να γίνονται οι θυσίες μας, ώστε να βρούμε τελικά το πραγματικό μας Σπίτι.


5ος Οίκος
Θυσία της διασκέδασης και παλιών τρόπων αυτοέκφρασης. Εκείνο που κάποτε μας έδινε χαρά, καλούμαστε να το θυσιάσουμε πλέον, ώστε να βρούμε χαρά και ευδαιμονία από ανώτερες, ανιδιοτελείς ενασχολήσεις. Η έκφρασή μας επίσης πρέπει να γίνει πιο παγκόσμια, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες ανάδειξης του εγώ. Γινόμαστε οι κρυφοί ήρωες για τα παιδιά μας. Η δημιουργικότητα πρέπει να περάσει κι αυτή σε ανώτερο επίπεδο και να γίνουμε κανάλια έκφρασης της Ψυχής.


6ος Οίκος
Θυσία του καθημερινού προγράμματος και της τάξης, για να βρούμε πρόγραμμα και τάξη απ’ το επίπεδο που θα ορίζει η Ψυχή. Θυσία για την εργασία, ή θυσία μιας εργασίας – και τελικά και πάλι θα πρέπει να κάνουμε την εργασία και υπηρεσία που επιτάσσει η Ψυχή μας. Έχουμε όμως να λειτουργήσουμε ηρωικά και σε θέματα υγείας: ο Ποσειδώνας ζητά εξάγνιση του σώματος ώστε να μπορέσει να εισδεχθεί μεγαλύτερο μέρος της Ψυχής. Θυσιάζουμε έτσι βλαβερές διατροφικές και άλλες συνήθειες.


7ος Οίκος
Γινόμαστε κρυφοί ήρωες για τους άλλους. Με τη συμπόνια μας τους προσφέρουμε γέφυρες θεραπευτικές, χωρίς να αξιώνουμε αναγνώριση. Θυσιάζουμε όμως και τη προσκόλλησή μας σε σχέσεις ή και συνεργασίες. Η Ψυχή μάς γνέφει να πλησιάσουμε Εκείνη και να την παντρευτούμε, αντί να προσκολλόμαστε σε σχέσεις της «οριζόντιας» ζωής που μόνο σε απογοήτευση θα οδηγήσουν. Και παραδόξως, με τη θυσία αυτή, θα αφήσουμε χώρο να βιώσουμε και τη σχέση των ονείρων μας…


8ος Οίκος
Θυσία του κοντρόλ… Από τι προσπαθούμε να πιαστούμε τόσο ψυχαναγκαστικά; Από κάποιο πάθος, μια εμμονή, μια προσκόλληση; Σίγουρα κάτι πρέπει να πεθάνει. Η προσευχή θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη πνευματικά ύψη, στα οποία θα αποκαλυφθεί περισσότερη Ουσία, και τα κελύφη των παλιών μας προσκολλήσεων θα αποβληθούν με φυσικό τρόπο. Η σεξουαλική μας ζωή πρέπει κι αυτή να εξαγνιστεί και να θυσιαστούν χαμηλότερα στοιχεία.


9ος Οίκος
Κρυφοί ήρωες της γνώσης. Ας μεταδώσουμε τη γνώση κι ας μην αναγνωριστούμε. Ο άνθρωπος χρειάζεται καθοδήγηση και όραμα, και μυστικά ή πιο φανερά μπορούμε να του το μεταφέρουμε. Ο Ποσειδώνας δίνει πλούσιο πεδίο ψυχικής γνώσης στη περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος να πλουτίσει τη ψυχική του ζωή αντί να αναλώνεται σε ψεύτικες αναζητήσεις των κατώτερων επιπέδων. Θυσία μιας κρυσταλλωμένης φιλοσοφίας για να ζήσει κανείς τα πραγματικά πνευματικά οράματα. Πιθανή θυσία για σπουδές και ταξίδια.


10ος Οίκος
Θυσία της κοινωνικής επιτυχίας όπως την έχουμε μάθει, ώστε να έρθει η επιτυχία που επιτάσσει η Ψυχή. Ο κρυφός ήρωας θα φροντίσει να κάνει και άλλους ανθρώπους επιτυχημένους και θα χαρεί με την άνοδό τους – ο ήρωας είναι πάντα μια γέφυρα. Με τον Ποσειδώνα σε τόσο «δημόσιο» οίκο, παύουμε να ζούμε για τον εαυτό μας και θυσιαζόμαστε για χάρη του συνόλου, για έναν ανώτερο σκοπό. Θυσία ενός προβληματικού κι εγωιστικού επαγγέλματος για ενασχόληση με εργασία συμπόνιας.


11ος Οίκος
Διακριτικά θυσιαζόμαστε για τους φίλους μας. Θυσιάζουμε ωστόσο και αγαπημένους φίλους που όμως ήταν μια αρνητική επιρροή, και βρίσκουμε τη φιλία και τη διασύνδεση σ’ ένα ανώτερο επίπεδο, με ομορφότερους πνευματικά ανθρώπους. Φέρνουμε γνώση και ιδέες απ’ το μέλλον και θυσιαζόμαστε γι’ αυτές. Όμως πρέπει να απαρνηθούμε ιδεολογίες ψεύτικες και κρυσταλλωμένες, οι οποίες θα μας ανακυκλώσουν σε ψευδαισθήσεις και θα παρασύρουν και άλλους σε πλάνες. Θυσία για ομάδες, συλλόγους και για το ίντερνετ.


12ος Οίκος
Θυσία όλων όσων έχουμε χτίσει και κατακτήσει, μέσα απ’ την προσευχή. Δεν χρειάζεται κανείς να βρεθεί στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου για να απαρνηθεί το εγώ του – μπορεί καθημερινά να εξασκείται στη προσευχή και στη παράδοση όλων των δεσμευτικών στοιχείων του στο Θείον. Θυσία μιας κατώτερης καλλιτεχνικής έκφρασης για ανώτερες εμπνεύσεις. Θυσία ψευδαισθήσεων για αναζήτηση υψηλότερων αληθειών. Οι κρυφοί ήρωες του πνεύματος προσεύχονται για όλο τον κόσμο μέσα στην απομόνωσή τους…Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Age Astrology


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)