Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Ερμής: Το στιλ της επικοινωνίας μας

Ανάλογα τη ζωδιακή θέση του Ερμή στο ωροσκόπιό μας θα χρωματίζεται ο τρόπος που μιλάμε και γράφουμε, αλλά και ο τρόπος που σκεφτόμαστε στην καθημερινότητα. Ειδικά στην επικοινωνία μέσα απ' το διαδίκτυο, φαίνεται πολύ περισσότερο ο Ερμής μας παρά τα άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου μας. Κι έτσι αν γνωρίσουμε κάποιον άνθρωπο από το facebook για παράδειγμα που έχει τον Ερμή σε ένα ζώδιο και τον Ήλιο σε άλλο ζώδιο, αν τον συναντήσουμε από κοντά θα διαπιστώσουμε ότι είναι διαφορετικός σε αυτό που δείχνει στην πραγματικότητα απ' αυτό που επικοινωνεί μέσα από το ίντερνετ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθετε τη ζωδιακή θέση του Ερμή των φίλων σας αλλά και την δική σας, ώστε να δείτε πώς συμπεριφέρεται στις διαδικτυακές επικοινωνίες.

Ο Ερμής στον Κριό, είναι άμεσος, κοφτός, σύντομος, πολεμικός, προκλητικός, εγωιστικός, με οξύνοια και focus, άγριος αλλά και ειλικρινής. Δεν αντέχει τις περιστροφές στο λόγο και είναι πολύ ανυπόμονος και βιαστικός στην επικοινωνία. Ενθουσιάζει αλλά και θυμώνει τους άλλους. Λέει καινούργια πράγματα και δεν μπορεί τις επαναλήψεις.

Ο Ερμής στον Ταύρο απ' την άλλη, είναι πολύ αργός αλλά γλυκός στην επικοινωνία. Θα τον βρούμε λιγότερο στα social media, καθώς δεν έχει και πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, ενώ προτιμά τη φυσική ζωή, σε μια αργών ρυθμών καθημερινότητα. Στο λόγο και στη γραφή του είναι συντηρητικός, ρεαλιστής, ήπιος αλλά και πολύ επίμονος, ξεροκέφαλος. Επαναλαμβάνει κλισέ αλλά και στιχάκια ή παροιμίες!

Ο Ερμής στους Διδύμους είναι ανάλαφρος στην επικοινωνία, έξυπνος, φιλικός, δεν δημιουργεί εντάσεις, μεταφέρει πληροφορίες χωρίς να παίρνει θέση συνήθως, ενώ γράφει κι επικοινωνεί με ωραίες λέξεις, ευχάριστα και καθαρά. Γνωρίζει για τα πάντα και ειδικά για την επικαιρότητα, ενώ είναι μοναδικός στο multitasking. To τηλέφωνο είναι το gadget της ζωής του.

Ο Ερμής στον Καρκίνο είναι κυκλοθυμικός στην επικοινωνία, γι' αυτό θα τον δούμε να έχει τις φάσεις του, όπως η Σελήνη. Έτσι μπορεί να εμφανίζεται για λίγο καιρό, να γράφει και να επικοινωνεί, και μετά πάλι πίσω στο καβούκι του. Είναι συναισθηματικός και παιδικός, αν όχι μωρουδίστικος στην επικοινωνία, λίγο γκρινιαρούλης, όχι λογικός, ούτε αντικειμενικός, αλλά παρασύρεται απ' τις συναισθηματικές ατμόσφαιρες του περιβάλλοντος. Έχει όμως διαίσθηση και είναι ζεστός με όποιους αγαπάει.

Ο Ερμής στον Λέοντα είναι ο entertainer του διαδικτύου και της επικοινωνίας. Λέει ανέκδοτα, ανεβάζει αστείες εικόνες, αλλά είναι αρκετά επιφανειακός, εγωκεντρικός και δυσκολεύεται να ακούσει τους άλλους. Χρησιμοποιεί εντυπωσιακές λέξεις κι έχει στόμφο και καμάρι στο πως γράφει και μιλάει, όχι όμως απαραίτητα και εξυπνάδα. Είναι παιδικός, εντυπωσιακός αλλά χωρίς οξύνοια. Είναι όμως πάντα θετικός.

Ο Ερμής στην Παρθένο έχει εξαιρετική ακρίβεια στο λόγο και τη γραφή, θα πει όσα πρέπει και όπως πρέπει, κάνει σωστές αναλύσεις και θα βάλει σε τάξη πολλές συζητήσεις. Είναι ο “επαγγελματίας” του λόγου και δεν αντέχει την προχειρότητα στην επικοινωνία, την κακή γραμματική ή ορθογραφία κλπ. Τον χαρακτηρίζει η κοινή λογική και η πρακτικότητα, αλλά και η -συνήθως εύστοχη- κριτική του.

Ο Ερμής στο Ζυγό είναι ο ευγενής, ο διπλωμάτης της επικοινωνίας. Μιλά και γράφει όμορφα, ήπια και αρμονικά, προσέχοντας να μην πληγώσει κανέναν. Ο λόγος του γοητεύει αλλά μπορεί να ενοχλεί και κάποιους στην περίπτωση που αρνείται να πάρει θέση. Συντονίζεται, συμβιβάζεται και επηρεάζεται ο λόγος του απ' τους άλλους – είναι ο ισορροπιστής και διαιτητής της επικοινωνίας, πάντα με το γάντι.

Ο Ερμής στον Σκορπιό είναι ο λιγότερο εκδηλωτικός στην επικοινωνία, είναι η πιο μυστικοπαθής θέση του Ερμή. Γνωρίζει τα πάντα, παρατηρεί αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται. Στο facebook μπορεί να τα βλέπει όλα, αποφεύγει όμως να κάνει like και να σχολιάσει – νιώθει ευάλωτος και είναι καχύποπτος πολύ. Έχει βάθος στο λόγο αλλά όχι και αντικειμενικότητα. Γίνεται εμμονικός.

Ο Ερμής στον Τοξότη είναι ευχάριστος, χαρούμενος αλλά και υπερβολικός ή αμετροεπής ή και δογματικός. Πολύ αφελής, αγαθός, επιπόλαιος στο λόγο, σε σημείο που να τον παρεξηγούν. Συχνά βέβαια λέει και χοντράδες – δεν έχει διακριτικότητα. Γνωρίζει πολλά, υπεραναλύει, είναι όμως περισσότερο αμπελοφιλόσοφος παρά πρακτικός.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω είναι εξαιρετικά λακωνικός και σοβαρός στο λόγο. Στόχος του είναι να φτάσει μια συζήτηση σε συμπέρασμα και όχι απλά να φλυαρεί. Ιδιαίτερα πρακτικός στη σκέψη, οργανωτικός στην επικοινωνία αλλά και πολύ κριτικός, αν όχι σκληρός με τις λέξεις. Μπορείς όμως να εμπιστευτείς όσα λέει. Λείπει η χαρά στο λόγο, τα βλέπει όλα πολύ σοβαρά.

Ο Ερμής στον Υδροχόο έχει κρυστάλλινο λόγο, γραφή και σκέψη. Επικοινωνεί φιλικά, αποστασιοποιημένα, ξεκάθαρα, ενώ κατέχει ιδιαίτερη ευφυΐα και μπορεί να αντιληφθεί και τις πιο προχωρημένες έννοιες. Θα ασχοληθεί με ο,τι καινούργιο κι εναλλακτικό, πολύ προοδευτικός στις ιδέες του, ενώ του αρέσει να σοκάρει. Ο λόγος του σε ξυπνά και σε διαφωτίζει. Γίνεται όμως και φανατικός με τις ιδέες του.

Ο Ερμής στους Ιχθύες είναι ονειρικός, μπερδεμένος ή και απατηλός, και πολύ ευαίσθητος στην επικοινωνία. Δεν αντέχει τις πιέσεις και θα ξεφύγει εύκολα από δύσκολες καταστάσεις. Συγχυσμένος τρόπος γραφής και λόγου, συχνά “χάνεται” και βαριέται να τελειώσει κάτι που λέει. Θα προτιμούσε την τηλεπάθεια! Έχει όμως εξαιρετική διαίσθηση και λαμβάνει εντυπώσεις απ' το περιβάλλον που οι άλλοι αγνοούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)