Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Κρόνος και καθήκον

Εάν εκτελούμε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον για το οποίο ερχόμαστε στη γη, οι υλικές συνθήκες θα μάς προστατεύουν και δεν θα λείπει κάτι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Όσο πιο δημιουργικοί είμαστε στην εκτέλεση των καθηκόντων μας, τόσο θα μάς ανοίγονται νέοι οδοί υπηρεσίας και δημιουργικότητας.

Η ζωδιακή θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, θα μάς δείξει με τι σχετίζεται το καθήκον μας. Μερικές ιδέες παρουσιάζονται παρακάτω:

Με τον Κρόνο στον Κριό, το καθήκον του ατόμου έχει να κάνει με τη προσφορά της ζωτικότητάς του, της ηγετικής του ικανότητας, της ικανότητας για πρωτοβουλία και πρωτοπορία για το κοινό καλό.

Με τον Κρόνο στον Ταύρο, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση, με την προσφορά ασφάλειας σε ένα επίπεδο, αλλά και με τη προσφορά γαλήνης, ομορφιάς, ευχαρίστησης, π.χ. μέσα απ’ τη τέχνη.

Με τον Κρόνο στους Διδύμους, το καθήκον σχετίζεται με τη μετάδοση ιδεών και πληροφοριών, με την επικοινωνία, τη γνώση, τη μάθηση, τη συγγραφή αλλά και με τις συγκοινωνίες και τη βελτίωση αυτών.

Με τον Κρόνο στον Καρκίνο, το καθήκον έχει να κάνει με τη παροχή τροφής, είτε συναισθηματικής ή υλικής, με τη προσφορά φιλοξενίας και σίγουρα με το να εξυπηρετεί την οικογένεια.

Με τον Κρόνο στον Λέοντα, το καθήκον σχετίζεται με τα παιδιά, με το να δίνει χαρά και να διασκεδάζει, με το να φέρνει τους ανθρώπους στο ‘κέντρο’ τους, με το να δημιουργεί.

Με τον Κρόνο στην Παρθένο, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την πρακτική υπηρεσία, με την εργασία και την εξυπηρέτηση των άμεσων καθημερινών αναγκών των ανθρώπων, με την τακτοποίηση και εξυγίανση της υλικής ζωής.

Με τον Κρόνο στον Ζυγό, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την επαναφορά της ισορροπίας, της ειρήνης, της ομορφιάς, με την δικαιοσύνη, την τέχνη και με το να είναι υπεύθυνος στις σχέσεις του.

Με τον Κρόνο στον Σκορπιό, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την διαχείριση κρίσεων, με τη ψυχανάλυση και εσωτερική έρευνα, με τη μετουσίωση του σκότους, με το να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων, με τη διαχείριση οικονομικών.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη, το καθήκον σχετίζεται με την ανώτερη γνώση, τη φιλοσοφία, τη διδασκαλία, με τα ταξίδια που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένο σκοπό, με τη συγγραφή και με το να δείχνει στους ανθρώπους το νόημα όσων βιώνουν.

Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, το καθήκον σχετίζεται με την κοινωνική οργάνωση, με την άνοδο στην κοινωνική ιεραρχία για κάποιο σκοπό για το κοινό καλό, με το να δίνει συμβουλές σε νεώτερους και να τους ανοίγει επαγγελματικές διεξόδους.

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο, το καθήκον σχετίζεται με τη δικτύωση, με τη φιλία, με εναλλακτικές ιδέες και ενασχολήσεις, με το να φέρνει το μέλλον στο παρόν.

Με τον Κρόνο στους Ιχθείς, το καθήκον σχετίζεται με την ψυχική ανακούφιση των άλλων, με το να θυσιάζεται, να προσεύχεται και να προσφέρει την ευκαιρία για υπέρβαση μέσα απ’ την τέχνη.

Εάν λειτουργήσουμε όσα μάς ζητά ο Κρόνος, θα αποφεύγουμε τη φτώχια στη ζωή μας, φτώχια όχι μόνο υλική, και η οποία είναι αποτέλεσμα ενός μη καλά λειτουργημένου Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, αποτέλεσμα του περιορισμού στο εγώ, ή λόγω αδράνειας, φόβου και άρνησης να φανούμε δημιουργικοί.


2 σχόλια:

THEODORA είπε...

αυτα που γραφεται για τον κρονο στον σκορπιο εννοειται σε προσωπικο επιπεδο μονο η και ως προσφορα στο κοινωνικο συνολο...μετουσιωση σκοτους κλπ... ευχαριστω πολυ!!!

Elena είπε...

Στο σημείο του Σκορπιού είμαστε ανοιχτοί όχι μόνο σε προσωπικά σκοτάδια αλλά και σε συλλογικά, αλλά κυρίως των πιο στενών σχέσεων, ακόμα και μέσα απ' την κληρονομικότητα.

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)