Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Περίοδοι Δία: Περίοδοι χάριτος και είσπραξης καλού κάρμα

Στις εποχές που έχουμε μια σημαντική διέλευση η επιρροή του ευεργέτη Δία, όπως για παράδειγμα όταν περνά πάνω απ’ τον Ήλιο ή τον Ωροσκόπο μας, βρισκόμαστε σε μια περίοδο χάριτος, όπου μάς ανοίγονται νέοι δρόμοι, τα εμπόδια πέφτουν, καθώς ο πληθωρικός Δίας σαν τον θεό Γκανέσα σαρώνει με την καλοκάγαθη και πλούσια ενέργειά του ό,τι παρακωλύσει το δρόμο μας. Είναι εποχές που εισπράττουμε το καλό μας κάρμα, όσα καλά έχουμε κάνει δηλαδή στο παρελθόν και έχουν τώρα την ευκαιρία να εκδηλωθούν, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες μας.

Το σημαντικό ωστόσο με τις περιόδους εύνοιας του Δία, είναι, πως όσα μάς προσφέρονται, καλούμαστε να τα πραγματώσουμε και όχι απλά να τα απολαύσουμε παθητικά. Μάς ανοίγεται για παράδειγμα μια πόρτα στη εξωτερική μας ζωή, σαν ευκαιρία επαγγελματική, αισθηματική, οικονομική κλπ, ή μάς ανοίγεται ένα νέο πνευματικό όραμα, τα οποία όλα αυτά πρέπει να εκπληρώσουμε.

Ακόμα και αυτές οι ευκαιρίες που μάς δίνονται, συχνά είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένων προσπαθειών του παρελθόντος, το καλό μας κάρμα δηλαδή. Άλλωστε, το καλό μας κάρμα δεν το έχουμε μόνο για να το απολαύσουμε αλλά για να το πραγματώσουμε. Γιατί οι αστρολογικές επιρροές, η ζωή η ίδια δηλαδή, είναι ενάντια σε κάθε αδράνεια, και το καλό κάρμα μπορεί αν δεν λειτουργηθεί να μετατραπεί σε αρνητικό κάρμα.

Έτσι οι θετικές περίοδοι του Δία έχουν δυο βασικές εκδηλώσεις: απ’ την μία βιώνουμε τα αποτελέσματα των θετικών μας πράξεων και σκέψεων (αν έχουμε), και απ’ την άλλη, η Καρδιά της ζωής μας, ο Πυρήνας μας, στέλνει ένα νέο όραμα, ένα νέο παλμό, μάς ανοίγει έναν δρόμο που μας προσκαλεί να τον διαβούμε. Εάν το κάνουμε, τότε όχι μόνο διατηρούμε το καλό μας κάρμα, αλλά πλουτίζουμε κι άλλο.

Έτσι είναι ανώφελο να διαμαρτύρεται κανείς ότι η διέλευση του Δία από ένα σημαντικό σημείο του χάρτη του δεν του προσέφερε εύνοια, καθώς την ευθύνη γι’ αυτό έχει το ίδιο το άτομο, που είτε δεν λειτούργησε θετικά τον εαυτό του στο παρελθόν, είτε δεν εκτίμησε τα δώρα του Πυρήνα του και τα άφησε να πάνε χαμένα. Σε ποιον ‘θεό’ κουνάει κανείς τη γροθιά του νοητικά άραγε; Γι’ αυτό συχνά, μετά από μια διέλευση του Δία, μπορεί να νιώσουμε πιο φτωχοί και έρημοι, αν δεν πραγματώσουμε τα δώρα και τις ευκαιρίες που μάς παρέχει. Ουκ αν λάβεις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)