Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Δίας στο Κριό – Η χαρά της δράσης και της πρωτοβουλίας

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που προσφέρει χαρά, νόημα και ευκαιρίες στη ζωή. Είναι ο ταξιδευτής, ο δάσκαλος, ο εξερευνητής που επισκέπτεται νέα μέρη και μας καλεί να πάμε πιο πέρα τη ζωή μας, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να καταφέρουμε και να γνωρίσουμε περισσότερα. Η διέλευσή του απ’ τα ζώδια ανοίγει κάθε φορά ένα καινούργιο πεδίο εμπειρίας και γι’ αυτό νιώθουμε ότι ‘αναπνέουμε’ περισσότερο, νιώθουμε τη χαρά της νέας ζωής και της διεύρυνσής μας.

Η διέλευσή του απ’ τον Κριό απ’ τις 22 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Ιουνίου, είναι ενθουσιώδης, καθώς ο Κριός είναι πύρινο και θετικό ζώδιο. Θα νιώσουμε ότι η ζωή μας ανανεώνεται, θα νιώσουμε δηλαδή πιο ζωντανοί, με περισσότερη δύναμη και ζωτικότητα. Θα τονωθεί το αίσθημα της πρωτοβουλίας και της πρωτοπορίας, καθώς ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο και αρέσκεται στο να ξεκινά πράγματα. Είναι επίσης το ζώδιο του πολεμιστή και του αθλητή, κι έτσι θα βιώσουμε όλοι τη χαρά του αγώνα, της δράσης και του ανταγωνισμού – τη χαρά του υγιούς και δημιουργικού πολέμου.

Ξεφεύγουμε λοιπόν από το ‘μούδιασμα’ και την ανημποριά των Ιχθύων, ή ακόμα και από το αίσθημα ότι είμαστε θύματα, και βιώνουμε ξανά τον ενθουσιασμό της δράσης και της ανεξαρτησίας. Μόνο και μόνο η παρουσία του Δία στο ηλιακό σύστημα, μάς θυμίζει αστρολογικά ότι η ζωή έχει νόημα και ελπίδα. Έτσι τώρα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε νόημα και ελπίδα μέσα από δυναμικές πρωτοβουλίες και διεκδίκηση της ζωής και των επιθυμιών μας.

Έτσι η παρακολούθηση των αστρολογικών εξελίξεων μάς επιτρέπει να συντονιστούμε περισσότερο με τη πραγματικότητα, αντί να ζούμε σε μια τεχνητή συναισθηματική φούσκα ή σε ένα νοητικό εγκλωβισμό των προκαταλήψεων, των καταθλίψεων και των ‘προγραμματισμών’ μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)