Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

2011 – Πρωτοπορία και νέα αρχή

Το 2011 αναμένεται να είναι μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα χρονιά. Ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο, όπου πολλοί πλανήτες θα περάσουν στο ζώδιο του Κριού, θα νιώσουμε νέα ζωή, έμπνευση και δύναμη να μας κατακλύζει, ατομικά και συλλογικά.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο, το ζώδιο της νέας ζωής, του νέου ξεκινήματος, γι’ αυτό και έχει τόση ορμή και ζωτικότητα. Έτσι, μετά από το ‘μούδιασμα’ και την απάθεια των προηγούμενων χρόνων, έχουμε την ευκαιρία τώρα για δυναμική δράση, η οποία στοχεύει να μας βγάλει απ’ την αδράνεια –κάτι που πολλοί μπορεί να βρίσκουν ενοχλητικό, καθώς ταράζεται ο ‘ύπνος’ τους.

Χρονιά ενεργοποίησης και αγώνα λοιπόν, αλλά και χρονιά ‘πολέμου’, καθώς η πρωτοπορία, οι νέες ιδέες και δράσεις που στοχεύουν στην ανανέωση της ζωής, έχουν να πολεμήσουν φέτος και του χρόνου με τις κατεστημένες δομές και νοοτροπίες. Έτσι αναμένεται να είναι σφοδρή η μάχη μεταξύ προόδου και κατεστημένου. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να νικήσουν ωστόσο: οι δυνάμεις της προόδου θα πρέπει να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και δημιουργικά, αντί να ενεργήσουν με τυφλή καταστροφή και αντιδραστικότητα, ενώ οι δυνάμεις της συντήρησης, που είναι κι αυτές αναγκαίες, θα πρέπει να αναμορφωθούν, να κινητοποιηθούν, ώστε να ξεφύγουν από τη σήψη και την αυτοκαταστροφική προσκόλληση σε παλιές αξίες και τρόπους λειτουργίας.

Ο Κριός λοιπόν είναι το ζώδιο του πολέμου, μέσω του οποίου γίνονται νέες κατακτήσεις. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, θα έχουμε μια σταθεροποίηση, με τον Δία να περνά στο αργό, σταθερό και γόνιμο ζώδιο του Ταύρου και να φέρνει σημαντική οικονομική ανάκαμψη. Έτσι, μετά τις κρίσεις και τη πολεμική –ας ελπίσουμε δημιουργικά- διάθεση του πρώτου εξαμήνου, θα περάσουμε κατόπιν σε σχετικά πιο ειρηνική και προσοδοφόρα φάση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)