Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Πλούτωνας και βαμπιρισμός

Ο Πλούτωνας είναι το αρχετυπικό ‘βαμπίρ’ (αν και όλοι οι πλανήτες μπορούν να λειτουργούν βαμπιριστικά, όταν τους εκδηλώνουμε εγωιστικά) του ανθρώπου που επειδή δεν έχει αυτό-ενεργοποιηθεί μέσα απ’ την επαφή με τον Πυρήνα του, προσπαθεί να απομυζήσει ενέργεια από εξωτερικές πηγές. Η ζωδιακή του θέση και μόνο μπορεί να μας δείξει βασικούς τρόπους βαμπιρισμού της κάθε γενιάς και του ατόμου.

Ο βαμπιρισμός εξασκείται κυρίως με το εγωιστικό κοντρόλ. Ας δούμε μερικές εκφάνσεις.

Η γενιά με Πλούτωνα στους Διδύμους (1884-1914) βαμπιρίζει μέσα από το λόγο, την επικοινωνία, τη πληροφορία, τη σκέψη.

Η γενιά με Πλούτωνα στο Καρκίνο (1914-1938) βαμπιρίζει μέσα απ’ το κοντρόλ της οικογένειας, μέσα από συναισθηματική φροντίδα και χειραγώγηση των συναισθημάτων.

Η γενιά με Πλούτωνα στο Λέοντα (1938-1957) βαμπιρίζει μέσα απ’ τη προσωπική προβολή και τον εγωκεντρισμό, και βαμπιρίζει επίσης τα παιδιά της.

Η γενιά με Πλούτωνα στη Παρθένο (1957-1971) βαμπιρίζει μέσα απ’ την υπερβολική ανάγκη για τάξη και καθαριότητα, βαμπιρίζει επίσης στη δουλειά και την ίδια του την υγεία.

Η γενιά με Πλούτωνα στο Ζυγό (1971-1983) βαμπιρίζει μέσα απ’ τις σχέσεις, την κοινωνικότητα, την ‘ευγένεια’, τις ηδονές, ακόμα και μέσα απ’ την ομορφιά σα ναρκισσισμό.

Η γενιά με Πλούτωνα στο Σκορπιό (1983-1995) εξασκεί τον βασικό βαμπιρισμό, μέσα απ’ το σεξ και το συναισθηματικό κοντρόλ.

Η γενιά με Πλούτωνα στο Τοξότη (1995-2008) θα βαμπιρίζει μέσα από την υπερβολική καλοσύνη, τη γνώση και την ακόρεστη ανάγκη για ταξίδια, καλοπέραση και ‘εμπειρίες’.

Η γενιά με Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2008-2024) θα βαμπιρίζει μέσα από τη καριέρα και τη κοινωνική επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)