Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Η αγάπη των πλανητών – Η αγάπη του Ουρανού

Σίγουρα η πιο ‘ψυχρή’ και λιγότερο προσκολλητική αγάπη, είναι αυτή του Ουρανού. Μια αγάπη τελείως πέρα απ’ τα κλισέ – πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, Ουρανός είναι αυτός – που ωστόσο είναι πράγματι αγάπη, με ιδιαίτερη μορφή.

Αν θεωρήσουμε ότι η αγάπη είναι ενέργεια και μπορεί να πάρει ποικίλες μορφές, η αγάπη/ενέργεια του Ουρανού εκφράζεται νοητικά. Είναι η ενέργεια του διαφωτισμού, η νοητική συμπόνια που φωτίζεται και διαφωτίζει ώστε να απελευθερώσει τον άνθρωπο απ’ τα βασανιστικά δεσμά των προσκολλήσεων και των κρυσταλλώσεων. Πρόκειται δηλαδή για την αγάπη της ελευθερίας! Γιατί μόνο όταν αποδεσμευτεί κανείς από τη σκλαβιά των προγραμματισμών και των προσκολλήσεών του μπορεί να βιώσει ελευθερία.

Ο Ουρανός λοιπόν απελευθερώνει επειδή αγαπά. Ακόμα κι αν σοκάρει η αγάπη του, ακόμα κι αν 'τυφλώνει' ή αν ταράζει - καθώς οι προσκολλήσεις και τα κατεστημένα του ανθρώπου μπορεί να ενοχλούνται - δεν παύει να είναι αγάπη. Ο Ουρανός απελευθερώνει με το φως της ανώτερης διάνοιας που δημιουργεί τις νοητικές εκείνες διασυνδέσεις οι οποίες προσφέρουν φρέσκο όραμα προς το μέλλον και δίνουν την γνώση ενός ανώτερου Σχεδίου και την ελπίδα της πραγμάτωσής του. Είναι ο επιστημονικός οραματιστής.

Η έλλειψη αγάπης του Ουρανού, δηλαδή όταν υπάρχει έλλειψη ενέργειας, κάνει το άτομο να εκφράζεται αρκετά σκληρά, απότομα, χωρίς συμπόνια, με έναν στείρο διανοητικισμό που διαχωρίζει αντί να ενώνει και που συχνά γίνεται και φασιστικός.

Έτσι λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας το άτομο να μάθει να ανεβάζει τη συνειδητότητά του στα ανώτερα νοητικά πεδία, ώστε να αντλεί από εκεί υψηλής δόνησης ψυχική ενέργεια που θα φέρει την θετική και ιδιοφυή εκδήλωση του Ουρανού. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο Ουρανός γίνεται ο πλανήτης που ανανεώνει νοητικά το άτομο και τη κοινωνία, και που φέρνει ιδιοφυείς λύσεις οι οποίες ανοίγουν τα φτερά της δημιουργικότητας του ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)