Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό – Αποκάλυψη των ταμπού

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στο Σκορπιό, φέρνει την ανάγκη να επανεξετάσουμε τις αξίες μας αλλά και να αποκαλύψουμε διάφορα ταμπού. Γιατί, ο Σκορπιός αναζητά να ζει με αυθεντικότητα, δεν αρκείται σε επιφανειακή ζωή [όταν το άτομο είναι σχετικά πιο συνειδητοποιημένο].

Τα ταμπού ξεκινούν και χτίζονται πάνω στο φόβο θανάτου/επιβίωσης, που τόσο καθαρά περιγράφει το ζώδιο του Σκορπιού. Και τα ταμπού σχετίζονται με το σεξ, την αναπαραγωγή και την απομύζηση ενέργειας (βαμπιρισμό), ακόμα κι απ’ τη τροφή. Όλα αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με την άντληση ενέργειας, ώστε το άτομο να νιώσει ότι ξεπερνά το θάνατο και να έρθει πιο κοντά στην αθανασία (κάνω παιδιά και νιώθω αθάνατος). Γιατί είναι η έλλειψη ενέργειας/συνειδητότητας που ευθύνεται για το βίωμα του θανάτου και τη λήθη που βιώνει ο άνθρωπος στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ενσαρκώσεων. Έτσι, αν αποκτήσει πληρότητα ψυχικής ενέργειας, ο άνθρωπος θα κατακτήσει την συνέχεια της συνειδητότητας, που είναι ένας ορισμός για την αθανασία.

Γύρω από αυτά τα θέματα λοιπόν χτίζονται τα ταμπού, γύρω από τη διαχείριση του σεξ, γύρω απ’ τη τεκνοποίηση, και όποιος πάει να τα αγγίξει και να τα αποκαλύψει, καίγεται στο πυρ το εξώτερον…

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι τα ταμπού βασίζονται πάνω σε ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Όλα τα ζώδια του νερού σχετίζονται με διάφορων ειδών ψευδαισθήσεις και προγραμματισμούς – το νερό είναι η μνήμη, συλλογική και ατομική. Ο Καρκίνος συμβολίζει τους προγραμματισμούς που δεχτήκαμε απ’ την οικογένεια και σε σχέση με θέματα των ριζών μας, της πατρίδας κλπ. Ο Σκορπιός σχετίζεται με τους προγραμματισμούς γύρω απ’ την αναπαραγωγή, την επιβίωση και το θάνατο. Ο Ιχθείς έχει να κάνει με συλλογικές ψευδαισθήσεις, εξιδανικεύσεις και προγραμματισμούς.

Η Αφροδίτη απ’ το Σκορπιό προσφέρει τόσο την ψυχική δύναμη και αντοχή, όσο και την εσωτερική εκείνη ώθηση και διερευνητικότητα ώστε να καταφέρει το άτομο να φτάσει στη ρίζα των προγραμματισμών που λέγονται ταμπού. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση βέβαια, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει το φόβο του θανάτου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)