Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Ποσειδώνας στον Υδροχόο – Απομυθοποίηση ιδεολογικών συστημάτων

Δεν έμεινε πολύς καιρός ακόμα παραμονής του Ποσειδώνα στον Υδροχόο, καθώς θα εγκαταλείψει για τα καλά το ζώδιό αυτό τον Φεβρουάριο του 2012, όμως και μέσα στο 2011 θα περάσει για λίγο στους Ιχθείς (απ’ τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο) για να επιστρέψει λόγω ανάδρομης πορείας στον Υδροχόο.

Απ’ το 1998 που εισήλθε στον Υδροχόο, έφερε μια σύγχυση στις ιδεολογίες. Το μότο, "ότι ξέρουμε είναι λάθος" ταιριάζει πολύ καλά στη περίπτωση αυτή. Κάθε εξωκρόνιος πλανήτης άλλωστε έρχεται να διαλύσει τις κατεστημένες κρυσταλλώσεις, και ο Ποσειδώνας το κάνει αυτό όχι βίαια σαν τον Ουρανό, αλλά με μια καθολική διάβρωση στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Σκοπός του Ποσειδώνα είναι να εξαγνίσει, να πνευματικοποιήσει, να μας μεταφέρει κοντύτερα στο Θείον, σε μια πιο αγνή και όμορφη κατάσταση. Με τη διέλευσή του απ’ τον Υδροχόο, εξαγνίζει τις ιδέες μας, τις ιδεολογίες μας, προκαλώντας καταρχήν μια απογοήτευση με αυτές. Κανένα κόμμα δεν μας κάνει, καμιά ομάδα ή σύλλογος δεν μας αντιπροσωπεύει, καθώς αναζητούμε το Ιδανικό – αυτός είναι και ο κίνδυνος με τον Ποσειδώνα, η ισοπέδωση κάθε έκφρασης που αναγκαστικά ενέχει μια μερικότητα, καθώς μόνο το ‘Ιδανικό’ είναι αρκετό. Αυτή όμως η τάση του Ποσειδώνα και του Ποσειδώνιου ανθρώπου να απορρίπτει ότι δεν είναι τέλειο, δεν κρύβει παρά αδράνεια και φόβο για τη ζωή. Το ζητούμενο για τον Ποσειδώνα είναι να χτίσει γέφυρες για το ανώτερο, για το πιο ιδανικό – η απογοήτευση δεν είναι παρά άρνηση να λειτουργήσουμε αυτή την ιδιότητα του Ποσειδώνα, που γεφυρώνει και γεμίζει τα κενά με τη συμπόνια και την ευαισθησία του.

Πλήρης απογοήτευση και απομυθοποίηση των ιδεολογιών, των κομμάτων και των οργανώσεων λοιπόν έφερε αρχικά, που μπορεί τώρα να μας φαίνεται αυτονόητη, πριν την είσοδο όμως του Ποσειδώνα στον Υδροχόο δεν υπήρχε. Ωστόσο, μέσα από αυτή την απογοήτευση δίνεται η δυνατότητα για γέννηση εναλλακτικών τρόπων δικτύωσης και ομαδοποίησης (internet, facebook κλπ) που δίνουν λύσεις, ή φέρνουν ακόμα και λύτρωση – σιωπηλά πάντα, καθώς ο Ποσειδώνας είναι ένας κρυφός ήρωας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)