Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Ουρανός στους Ιχθείς – Η Νοημοσύνη του Χάους

Τελευταίοι μήνες παραμονής του Ουρανού στους Ιχθείς – εγκαταλείπει για τα καλά το ζώδιο αυτό το Μάρτιο του 2011.

Πόσα μάθαμε και μαθαίνουμε από τη διέλευσή του αυτή; Ίσως όχι τόσα πολλά, καθώς η ανθρωπότητα ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης και τείνει να εκδηλώνει την επιρροή του Ουρανού με τον εφηβικό, αντιδραστικό τρόπο, όπως με τις αναταραχές που είδαμε τη περίοδο που έκανε την αντίθεση με το Κρόνο (εξουσία), πχ τα Δεκεμβριανά.

Ωστόσο, ο Ουρανός δίνει την ευκαιρία για ανάδειξη μεμονωμένων ατόμων, με το να δυναμώνει την ευφυΐα τους, αρκεί να συντονιστεί ο άνθρωπος με τις ανάλογες υψηλές νοητικές συχνότητες. Η ενέργεια του Ουρανού καταπιέζεται και οδηγεί σε νευρώσεις, νευρικότητα, αεικινησία και καταστροφική αντιδραστικότητα, αν το άτομο ή η κοινωνία περιορίζουν τον εαυτό τους σε υλικές ενασχολήσεις, αν η συνειδητότητά τους δηλαδή καταπιέζεται μέσα στους περιορισμούς του σώματος και δεν βγαίνει στους ελεύθερους πνευματικούς αιθέρες. Δυστυχώς βέβαια δεν διδάσκεται στην κοινωνία ο τρόπος για να έρθει σε επαφή κανείς –μέσω του επιστημονικού διαλογισμού- με τα ανώτερα επίπεδα του είναι του, κι έτσι καταπιέζεται ο άνθρωπος σε μια Κρόνια, υλιστική ζωή. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες όμως απαιτούν υπέρβαση των υλικών ορίων για να λειτουργήσουν υγιώς.

Ο Ουρανός στους Ιχθείς έδωσε και δίνει τη δυνατότητα για τη συνειδητοποίηση ότι υπάρχει το πεδίο του Δημιουργικού Χάους, της συνεκτικής ‘αναρχίας’, όσο παράδοξα κι αν ακούγονται αυτά. Οι Ιχθείς μπορεί να μην έχουν την τάξη, τη λογική και το πρόγραμμα των Παρθένων, όμως έχουν μια πιο συμπαντική αντίληψη των κοσμικών ρυθμών, ή ακόμα και μια αίσθηση ‘καλλιτεχνικής’ τάξης, που επιτρέπει δημιουργικές ‘παραφωνίες’. Αυτά λοιπόν φωτίζει διανοητικά ο Ουρανός στους Ιχθείς, με την Υπερ-Λογική του, η οποία μας δίνει την ικανότητα να κατανοήσουμε ότι το Χάος (ως το πεδίο της Συνειδητότητας δηλαδή) έχει κι αυτό τις δομές, τη νοημοσύνη, το πρόγραμμα και τις δημιουργικές και ρυθμικές εκδηλώσεις του. Άλλωστε, η (πνευματική-θρησκευτική) πίστη των Ιχθύων, δεν είναι παρά η –σχετικά ασυναίσθητη- αντίληψη ακριβώς αυτής της ουράνιας, συνειδησιακής, δημιουργικής αταξίας που είναι όμως και τάξη μαζί! Αν η Παρθένος είναι η υλική, καθημερινή τάξη και πρόγραμμα, ο Ιχθείς είναι η Συνειδησιακή-Συμπαντική τάξη και πρόγραμμα.

Έτσι, ο Ουρανός στους Ιχθείς φωτίζει με την Λογική του και φέρνει breakthroughs στο πεδίο της Συνειδητότητας. Ας μην καταπιέζουμε αυτή τη φυσική ανάγκη μέσω μιας υλιστικής ζωής, γιατί τότε θα βιώνουμε τις αρνητικές εκφάνσεις του Ουρανού, με τη μορφή σοκ, αναταραχών, νευρικότητας, στοιχεία που προσπαθούν να σπάσουν τις κρυσταλλώσεις μας και να μας συντονίσουν με ανώτερες πραγματικότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)