Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Ποσειδώνας – Η τέχνη της προσευχής, η τέχνη της θυσίας

Ο Ποσειδώνιος άνθρωπος* συχνά βασανίζεται από αίσθημα ανικανοποίητου και διαρκή νοσταλγία, νοσταλγία για τον παράδεισο, για το ιδανικό μέρος, την ιδανική ερωτική ένωση, ή για ένα ασαφές όραμα ή ιδανικό που νιώθει ότι θα τον λυτρώσει. Λόγω του ότι ο πλανήτης αυτός είναι εξωκρόνιος, δεν ικανοποιείται με κάποιο υλικό απόκτημα ή κατάσταση – ακόμα κι αν βρει τον ιδανικό σύντροφο ή τόπο ή απόκτημα κλπ, η νοσταλγία του και το αίσθημα ανικανοποίητου θα στραφούν αλλού, θα προβληθούν σε κάτι νέο. Γιατί η ψυχή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με κάτι το υλικό – η ψυχή αναζητά το Θείον.

Το διαρκές ανικανοποίητο του Ποσειδώνα, ‘εκτονώνεται’ και εκπληρώνεται ουσιαστικά, μέσα από την πνευματικότητα, μέσα από το διαλογισμό και τη προσευχή. Εκπληρώνεται όταν το άτομο μάθει να ‘βγαίνει’ από το σώμα του και να ταξιδεύει σε ανώτερα πεδία. Ο Ποσειδώνιος άνθρωπος συνήθως είναι γεμάτος ψευδαισθήσεις και θόλωμα νοητικό επειδή το πνεύμα του ταξιδεύει σε χαμηλά επίπεδα, στο αστρικό-συναισθηματικό πεδίο των επιθυμιών του και των νοσταλγιών. Ενώ, αν καλλιεργήσει την πνευματικότητά του –και σίγουρα τα άτομα αυτά έχουν τεράστια ψυχική και πνευματική ευαισθησία και αντίληψη-, αν μάθει να ‘πετά’ ψηλά προς τον Θείο του Εαυτό, τότε βιώνει τη λύτρωση και την έκσταση που αναζητά, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζεται από ψευδαισθήσεις. Τότε η ευαισθησία του γίνεται χάρισμα.

Έτσι ο Ποσειδώνιος άνθρωπος καλείται να μάθει την τέχνη προσευχής, που είναι και η τέχνη της θυσίας. Γιατί με τη προσευχή, ‘θυσιάζει’ κανείς τους υλισμούς, τις υλιστικές προσδοκίες, ταυτίσεις, προσκολλήσεις και άγχη. Αυτή είναι η θυσία που πρέπει να γίνει, η θυσία του υλιστικού focus. Πρέπει να μάθει να παραδίδει το πνεύμα του στα «Πόδια του Κυρίου», μέσω της προσευχής. Αυτή είναι η τέχνη της θυσίας.


*Ποσειδώνιος είναι ο άνθρωπος που έχει στο ωροσκόπιό του δυνατές όψεις ή θέσεις με το Ποσειδώνα, όπως Ήλιο-Ποσειδώνα σε σύνοδο, τετράγωνο και αντίθεση, ή σύνοδο με τον ωροσκόπο ή πολλούς πλανήτες στους Ιχθείς ή πολλούς πλανήτες σε δυνατές όψεις με το Ποσειδώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)