Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Κρίσιμο καλοκαίρι

Μπαίνουμε τώρα στην πολύ δύσκολη φάση του φετινού καλοκαιριού για την οποία όλοι οι αστρολόγοι έχουμε μιλήσει και που θα διαρκέσει περίπου μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Εκτός των άλλων, οι σχέσεις (αισθηματικές, φιλικές κλπ) θα δοκιμαστούν πολύ βαθιά και θα κλείσουν πολλοί και σημαντικοί-μεγάλοι κύκλοι ζωής εκεί. Δεν πρέπει να το φοβόμαστε όμως αυτό, γιατί η ζωή ή η προσωπική μας επιλογή και διαλογή, θα αποβάλλει άτομα και καταστάσεις που 'συμβολίζουν' κάτι παλιό για μας, που σχετίζονται με παλιά επίπεδα συνειδητότητας, για να έρθουν φυσικά νέοι άνθρωποι μετά στη ζωή μας που θα είναι ανάλογοι και του νέου επιπέδου μας.

Σίγουρα λοιπόν κλείνουν κεφάλαια και πρέπει να μάθουμε να κάνουμε let-go. Δεν είναι απλό και εύκολο αυτό βέβαια, καθώς το let-go είναι μια μορφή θανάτου. Είναι πολύ κρίσιμο λοιπόν να εξασκηθούμε στο 'θάνατο' αυτή την εποχή και να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τους κύκλους της ζωής χωρίς να προσπαθούμε να πιαστούμε από το παρελθόν και τα κατεστημένα του νου και των συνηθειών μας. Η ζωή έχει σα σκοπό τη συνεχή ανανέωση, ενώ αντίθετα οι προσκολλήσεις του εγωισμού είναι πραγματικά φέρετρα...

Αυτό το καιρό επίσης βγαίνει στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα από το συλλογικό αλλά και προσωπικό σκότος, είτε με τη μορφή βίας, φανατισμού, εμμονών, ψυχώσεων και ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών, είτε μέσα από τη καταστροφικότητα, το φόβο και τη σύγχυση.
Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι οι δυνάμεις του κακού δεν λειτουργούν μόνο μέσα από την καταστροφή, την αρνητικότητα, την βία και την εγκληματικότητα αλλά πάρα πολλές φορές και μέσα από την αμέλεια, την άγνοια, την ανευθυνότητα, την αφέλεια, ακόμα και την "αισιοδοξία"! Η "εγκληματική αμέλεια" λοιπόν θέλει ιδιαίτερη προσοχή τώρα. Δυστυχώς η άγνοια δεν είναι -και ποτέ δεν ήταν- δικαιολογία! Γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει άγνοια αλλά άρνηση να λειτουργήσει κανείς κάποια μέρη της συνειδητότητάς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)