Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Κρόνος και ενσάρκωση-επανενσάρκωση

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της ενσάρκωσης – ενσάρκωση σε αυτό το νηπιαγωγείο, ή μάλλον τον παιδικό σταθμό που λέγεται γη. Έτσι, αν αποκτήσουμε επίγνωση της λειτουργίας του στη φυσιολογία μας και αν τιθασεύσουμε την αρχή αυτή, τότε μόνο θα μπορέσουμε να περάσουμε την τάξη και να αποφοιτήσουμε από το σχολείο αυτό, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε στη γη.

Η υπεύθυνη έκφραση του Κρόνου θα φέρνει και υπεύθυνο χειρισμό και των εξοκρόνιων πλανητών, έτσι ώστε να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέο κάρμα που θα μας εξαναγκάζει σε ενσαρκώσεις. Αν, για παράδειγμα, αποκτήσουμε ουσιαστικό αίσθημα ευθύνης, θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους βαμπιρισμούς του Πλούτωνά μας, κοκ.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε να τιθασευτούν οι επιρροές του Κρόνου στη ζωή και τη φυσιολογία μας. Απλά απαιτείται υπευθυνότητα. Ακριβής, τέλεια υπευθυνότητα. Γιατί οι αδράνειες και αμέλειες στο είναι μας, μας κάνουν να αποφεύγουμε την άμεση εκτέλεση ενός υπεύθυνου χειρισμού της ζωής. Οι αδράνειες και οι αμέλειες, τόσο τυπικές του Κρόνου, καθώς είναι ο πλανήτης της αδράνειας (με τη πνευματική έννοια), εμποδίζουν την άμεση εφαρμογή του καθήκοντός μας.

Συχνά δε, με το Κρόνο γινόμαστε εξωτερικώς και φαινομενικώς υπεύθυνοι αλλά είμαστε εσωτερικώς και ουσιαστικώς ανεύθυνοι. Δηλαδή φερόμαστε καθωσπρέπει, εκδηλώνουμε μια επιφανειακή υπευθυνότητα, σοβαρότητα και έννοια για το τι θα πουν οι άλλοι και η κοινωνία, αλλά αμελούμε τις πραγματικές ευθύνες μας. Είναι μια μορφή υπεραναπλήρωσης, όπως ο άνθρωπος που έχει άγχος να εκτελέσει μια δουλειά σωστά, όμως το ίδιο το άγχος καταδεικνύει ότι δεν καταβάλλει σωστή προσπάθεια. Ή ο άνθρωπος που τρέφει ενοχές, δείχνει ότι δεν έχει πραγματική μεταμέλεια. Η υπεραναπλήρωση με το Κρόνο είναι κοινό φαινόμενο, καθώς η υπεραναπλήρωση είναι σαν μια προσπάθεια να πετάξουμε την ευθύνη από πάνω μας και να την προβάλλουμε σε κάτι έξω από μας. Δείτε για παράδειγμα κάποιον με τετράγωνο Ερμή-Κρόνου που μιλάει πολύ για να αποφύγει να ακούσει τον άλλον και τον εαυτό του, ή σε άλλες περιπτώσεις μιλάει ελάχιστα και δεν λέει αυτά που θα έπρεπε να πει – αποφεύγει την ουσιαστική επικοινωνία δηλαδή.

Οι όψεις και η θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, θα μας δώσουν σημαντικά στοιχεία για τους λόγους για τους οποίους επιστρέψαμε σε ενσάρκωση, για το που ήμασταν αμελείς στα καθήκοντά μας, γιατί δεν καταφέραμε να αποφοιτήσουμε, ποια σημαντικά λάθη κάναμε και πιο είδος βασικής άγνοιας έχουμε. Έτσι, αν δουλέψουμε αυτά τα στοιχεία που μας ζητά και ενεργοποιήσουμε το Κρόνο μας, κάνουμε τα βασικά βήματα για να αποφοιτήσουμε από τη γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)