Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Ηλιακή έκλειψη και Νότιος Δεσμός στο Καρκίνο - Ζήτημα Τροφής

Η ηλιακή έκλειψη της 11ης Ιουλίου στον Καρκίνο φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της 'τροφής'. Έχουμε να δουλέψουμε δηλαδή με το ζήτημα της τροφής -και των μητρικών ψυχολογικών ζητημάτων στα οποία παραπέμπει- σε πολλαπλά επίπεδα, ψυχολογικό, ενεργειακό και υλικό.

Όπως έχω πει πολλές φορές, για να εκδηλωθούν οι αστρολογικές επιρροές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη ζωή μας, πρέπει να τις λειτουργήσουμε με ανιδιοτέλεια, μη-εγωιστικά. Έτσι λοιπόν, με την έκλειψη αυτή στο Καρκίνο (που λειτουργεί αρκετούς μήνες πριν και μετά), καλούμαστε από κακομαθημένοι ανώριμοι Καρκίνοι που όλο γκρινιάζουν και ζητούν ‘τροφή’, να γίνουμε δοτικές ‘μητέρες’ που ανιδιοτελώς ‘τρέφουν’ τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους.

Αν μάθουμε να τρέφουμε τη ζωή τότε θα έχουμε τη δυνατότητα και για κοινωνική καταξίωση. Κι αυτό μας το δείχνει καθαρά η πολικότητα των ζωδίων Καρκίνου-Αιγόκερω, στον άξονα των οποίων γίνονται οι εκλείψεις αυτής της περιόδου. Η διέλευση δε του Νότιου Δεσμού της Σελήνης απ’ τον Καρκίνο, μάς δείχνει ακριβώς ότι είναι καιρός να αποβάλλουμε την ανώριμη και βρεφική συναισθηματική ή άλλη ‘ζητιανιά’ που εκδηλώνει το ζώδιο αυτό στη χαμηλότερή του έκφραση, και να περάσουμε επιτέλους στο ρόλο της μητέρας, στο ρόλο της τροφού της ζωής, με οποιαδήποτε ταλέντα και ικανότητες έχει κανείς για να την θρέψει.

Παραπέρα, η έκλειψη αυτή βγάζει στην επιφάνεια προσκολλήσεις σε σχέσεις, σε καταστάσεις και στο παρελθόν. Όπως επίσης φέρνει και την ανάγκη για διατροφικές αλλαγές στη ζωή μας. Και τα δύο αυτά στοιχεία, τόσο δηλαδή η προσκόλληση σε σχέσεις, στο παρελθόν αλλά και σε διατροφικούς ή άλλους εθισμούς, δείχνουν ότι το άτομο δεν έχει αποκοπεί ψυχολογικά απ’ τη μητέρα του και αναζητά μέσα από σχέσεις και εθισμούς ‘τροφή’. Είναι όμως τώρα καιρός να μεγαλώσουμε, να ωριμάσουμε, να αποκτήσουμε ψυχική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινωνική επιτυχία και υπηρεσία της κοινωνίας την οποία υποδηλώνει και μάς ζητά ο Αιγόκερως και η διέλευση του Βόρειου Δεσμού από το ζώδιό αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)