Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Η ‘σκιά’ της εποχής του Υδροχόου

Η εποχή του Υδροχόου έχει έρθει με την ...σκιά της, με την αρνητική εκδήλωση του απέναντι ζωδίου, του Λέοντα. Έτσι, ενάντια στην αδελφοσύνη, την φιλαλήθεια, την εξέλιξη του νου και την προώθηση της συλλογικής συνειδητότητας (του εμείς αντί για το εγώ) που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ο Υδροχόος, παρατηρούμε την έξαρση της ψευτογκλαμουριάς, την υποκρισία με τα 'λαμπερά' παγωμένα χαμόγελα των celebrities (και όσων το παίζουν celebrities), την λατρεία κενών ατόμων που έχουν χτίσει ένα εντυπωσιακό προσωπείο, την λατρεία επίσης της διασκέδασης που φέρνει διασκορπισμό και εξασθένιση του νου - αρνητικές δηλαδή Λιονταρίσιες ποιότητες.

Ο Λέοντας μπορεί να έχει εντυπωσιακό παρουσιαστικό αλλά δεν φημίζεται για τη νοητική του δεινότητα. Αντιθέτως, είναι από τα αφελή και χαζούλικα ζώδια. Η ενέργειά του ξοδεύεται στο φαίνεσθε και όχι στην εξέλιξη του νου. Και δεν είναι κάτι κακό αυτό, καθώς κάθε ζώδιο έχει άλλο σκοπό να επιτελέσει. Όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της εποχής του Υδροχόου, οι αρνητικές ποιότητες του απέναντι ζωδίου έρχονται να παίξουν διαλυτικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο.

Ο Υδροχόος είναι αέρινο διανοητικό ζώδιο και στόχο έχει τη συλλογική σύνθεση ιδεών και ιδεολογιών, που θα φέρει την αδελφοσύνη. Για πόσο ακόμα λοιπόν θα αφήνουμε το άτομο και τον εγωισμό να υπονομεύει την φροντίδα του συλλογικού καλού; Η γενιά με Πλούτωνα στο Λέοντα, παίζει ιδιαίτερο (αρνητικό) ρόλο στον αποπροσανατολισμό αυτό. Μια γενιά που συχνά γίνεται εχθρός της συλλογικότητας, καθώς εκδηλώνει τεράστιο εγωκεντρισμό και τυφλή εμμονή στο προσωπικό συμφέρον. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας λοιπόν.


1 σχόλιο:

Elena είπε...

Επίσης, η εμμονή στην *εικόνα* και όχι στην ιδέα, είναι ένα πρόβλημα του Λέοντα ως σκιάς της εποχής του Υδροχόου. Εστίαση στο κέλυφος, στην εξωτερικότητα, αντί για τις ιδέες. Κατάφωρη Λεονταρίσια επιφανειακότητα...

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)