Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Πλούτωνας και θάνατος

Η τελείως Πλουτώνια σεληνιακή έκλειψη της 26ης Ιουνίου (κάνει ακριβείας σύνοδο με το Πλούτωνα) μάς υπενθυμίζει το ρόλο του θανάτου στη ζωή μας, τον οποίο όχι μόνο δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά και να τον βάλουμε συνειδητά στη καθημερινότητά μας.

Ο Πλούτωνας μάς ζητά το 'θάνατο' των προσκολλήσεων, το θάνατο των επιθυμιών και της εγωιστικής θέλησης. Και άπαξ κι επιτρέψουμε μια τέτοια παράδοση του εαυτού στη ζωή και το Θεό, τότε η ζωή μας ανατάσσεται σε νέο επίπεδο, βιώνουμε αναγέννηση και αποκτούμε εξαιρετική θέληση και πηγαία δημιουργικότητα. Αν όμως προσπαθούμε να 'πιαστούμε' από υλιστικές επιθυμίες, κτήσεις, ανθρώπους, καταστάσεις και εγωισμούς, αν διαιωνίζουμε τον βαμπιρισμό του Πλούτωνα δηλαδή, τότε αναπόφευκτα έλκουμε τον θάνατο στη ζωή μας, με διάφορες μορφές: είτε πραγματικός θάνατος αγαπημένων προσώπων, είτε το τέλος σχέσεων ή άλλες απώλειες και 'θανάτους'.

Έτσι λοιπόν και πάλι πρέπει να προσπαθούμε να συντονιζόμαστε με τις αστρολογικές επιρροές και να κάνουμε όσα μάς ζητούν, ώστε να μην εκδηλώνονται με τον πιο άσχημο και δύσκολο τρόπο στη ζωή μας. Εάν σερφάρουμε πάνω στα κύματα, η τρικυμία δεν θα μας καταπιεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγωνιζόμαστε για ανώτερη δράση στη ζωή μας, για συνεχή αυτοϋπέρβαση, για λειτουργία του εαυτού από το ανώτερο δυνατό επίπεδο. Και αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο και 'κουραστικό', αντιθέτως, είναι άκρως αναζωογονητικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)