Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Ουρανός στο Κριό – Συλλογική επανάσταση μέσα από ατομική αφύπνιση

Παράδοξος ο τίτλος του άρθρου αυτού, όμως ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του παράδοξου, της υπερ-λογικής που έρχεται όταν γίνει η υπέρβαση του απλού ορθολογισμού του Κρόνου. Όλοι οι εξωκρόνιοι είναι πλανήτες του παράδοξου, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Ο Ουρανός στο Κριό λοιπόν δίνει την ευκαιρία για συλλογική επανάσταση μέσα από τη μονάδα. Η αφύπνιση της μονάδας θα πυροδοτήσει το συλλογικό συνειδησιακό ιστό και σαν domino effect θα φέρει αφύπνιση σε άλλες μονάδες, κι έτσι θα γίνει η συλλογική επανάσταση. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο Ουρανός, καθώς είναι συλλογικός πλανήτης, συμβολίζει τη νοητική διασύνδεση της ανθρωπότητας μέσω του παγκόσμιου ενεργειακού ιστού. Έτσι, η αφύπνιση του νοητικού επιπέδου ενός ατόμου, θα επηρεάσει σε ένα βαθμό και την αφύπνιση άλλων διασυνδεδεμένων μονάδων. Αυτό εύκολα το βλέπουμε με τη διασύνδεση που δημιουργεί μεταξύ των ανθρώπων το internet, όπου ανταλλάσσονται πληροφορίες και συνδέει έτσι νοητικά τους ανθρώπους, δίνοντας την ευκαιρία για ανταλλαγή νοητικού συνειδησιακού υλικού, δίνοντας την ευκαιρία για περισσότερη γνώση, αφύπνιση αλλά και για φανατισμό ή χωριστικότητα, ή δημιουργία κλικών και ομάδων για καταστροφικούς σκοπούς (η αρνητική όψη της ομαδοποίησης και της αδελφότητας του Ουρανού).

Επειδή ο Ουρανός είναι εξωκρόνιος πλανήτης, για να γίνει αυτή η επανάσταση σωστά και για την πραγματική απελευθέρωση του ανθρώπου που αναζητά ο πλανήτης αυτός, θα πρέπει να λειτουργούμε πρώτα τον Κρόνο, δηλαδή να έχουμε βαθύ και ουσιαστικό αίσθημα ευθύνης. Αλλιώς, η επαναστατικότητά μας θα είναι απλά μια εφηβική αντιδραστικότητα, και οι πρωτοποριακές ιδέες θα είναι τελείως ουτοπικές και χωρίς δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής. Και φυσικά το άτομο ή η ομάδα που τις προωθεί θα θεωρείται αστεία ή γραφική. Γι’ αυτό οι Ουράνιοι άνθρωποι και ομάδες, θα πρέπει να περνούν από τα τεστ του Κρόνου, τα τεστ της γείωσης πρώτα, ώστε να αποκτήσουν το απαραίτητο κύρος για να διοχετεύσουν τις πρωτοποριακές τους ιδέες.

Έτσι ο Ουρανός στο Κριό μάς καλεί να αφυπνίσουμε τον εαυτό μας για να βοηθήσουμε τη κοινωνία. Η διέλευση αυτή μας θυμίζει το ότι αν είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας και αν λειτουργούμε την αλήθεια μας, βοηθάμε και τους άλλους.

Ο Ουρανός στο Κριό μάς κάνει να δούμε τον εαυτό μας με άλλο μάτι: «τι είμαι τελικά;» Μια υγιής αμφισβήτηση των όσων είμαστε, μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή των κατεστημένων νοοτροπιών και τρόπων λειτουργίας που έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς και τη κοινωνία και με τις οποίες έχουμε ταυτίσει την αίσθηση του εαυτού, κι έτσι να ανακαλύψουμε την αληθινή μας ταυτότητα. Αυτή η ενεργοποίηση και ανανέωση του εαυτού -ακούγεται πολύ απλό αλλά δεν είναι- θα φέρει αυτόματα και ενεργοποίηση άλλων ανθρώπων που συνδέονται ψυχικά με μας. Έτσι η ατομική επανάσταση γίνεται συλλογική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)