Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Χείρωνας στους Ιχθείς: Θεραπεύοντας το χάος

Το ζώδιο των Ιχθύων έχει να κάνει με το δημιουργικό και καταστροφικό χάος. Έτσι το πέρασμα του Χείρωνα απ’ το ζώδιο αυτό θα φέρει στην επιφάνεια συλλογικά και ατομικά το καταστροφικό χάος, ώστε να θεραπευτεί και να γίνει δημιουργικό χάος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καταστροφικού και δημιουργικού χάους;

Το καταστροφικό χάος είναι η κατάσταση εκείνη της ασυνειδησίας που προκαλεί αποσύνθεση, διασκορπισμό, σύγχυση, έλλειψη συνοχής, και συνεπώς ανηθικότητα, εκμετάλλευση, και ψυχικές ασθένειες. Στην κατάσταση αυτή, το άτομο ή η μάζα, έχουν έλλειψη συνειδησιακού υλικού, δηλαδή η συνειδητότητα είναι κατακερματισμένη, χωρίς ψυχικές διασυνδέσεις. Έτσι το άτομο γίνεται έρμαιο των καταστάσεων, αντιδρά μηχανιστικά, συχνά αυτοκαταστροφικά, χωρίς δημιουργικότητα και επίγνωση, προσπαθώντας να κρατηθεί από οτιδήποτε. Είναι μια κατάσταση υπνωτιστικής ζωής δηλαδή, όπου το άτομο ή η μάζα απλά ακολουθούν σαν ζόμπι όσα τους δίνουν λίγη ηδονή κι ενέργεια. Οι εθισμοί, μια τόσο Ιχθειακή κατάσταση, είναι αποτέλεσμα αυτής της μηχανιστικής ζωής. Οπότε με τον Χείρωνα στους Ιχθείς, ας ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε και τους εθισμούς μας.

Το δημιουργικό χάος παραδόξως έχει συνοχή. Το δημιουργικό χάος είναι η κατάσταση της πραγματωμένης πίστης, όπου ο άνθρωπος κινείται καθοδηγούμενος από υψηλότερες ‘εντολές’ κι επικοινωνίες. Στο καταστροφικό χάος ο άνθρωπος κινείται από τον χαμηλό του εαυτό, από το σώμα και την κατώτερη προσωπικότητα [η ‘μυθολογία’ των zombies είναι σχετική με τον άνθρωπο που λειτουργεί σαν σώμα μόνο, σαν οντότητα που υποκινείται από τις ωθήσεις και τις επιθυμίες του σώματος και της κατώτερης προσωπικότητας].

Στο δημιουργικό χάος ο άνθρωπος έχει ‘παραδώσει’ τη θέλησή του στην Ανώτερη Ψυχική Ζωή και δεν καθοδηγείται τόσο από τη κατώτερη διάνοια όσο από το θέλημα του Ανώτερου Εαυτού. Η ζωή του μπορεί να μην έχει το κοντρόλ και την ψεύτικη συνοχή, τάξη και τυπικότητα του κατώτερου εαυτού, κοντρολάρεται όμως από την ανώτερη θέληση που τον οδηγεί πάντα σε σωστά μονοπάτια, ενώ η ζωή αποκτά δικό της ρυθμό και αρμονία, μια θεϊκή συνεκτικότητα. Είναι η υπερβατική εκείνη Ιχθειακή κατάσταση, όπου ο άνθρωπος έχει καταφέρει τη σύνδεση του Ουρανού με τη Γη, δηλαδή την ένωση των ανώτερων πεδίων με το υλικό πεδίο. Και φυσικά αυτή η κατάσταση είναι και υπέρβαση του εγώ, πραγματική Ιχθειακή ανιδιοτέλεια.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το καταστροφικό χάος που θα έρχεται στην επιφάνεια για τα επόμενα χρόνια και ας αγωνιστούμε μέσω του διαλογισμού και μιας συνολικά πνευματικής ζωής, να δημιουργήσουμε τις ψυχικές εκείνες διασυνδέσεις που θα το μετατρέψουν σε δημιουργικό χάος, το οποίο με τη σειρά του θα φέρει ανώτερη έμπνευση, ευδαιμονική ζωή κι ελευθερία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)