Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Η αγάπη των πλανητών – Η αγάπη του Άρη

Έχουμε ταυτίσει την έννοια της αγάπης με την Αφροδίτη (στην πιο βασική της μορφή της τρυφερότητας και της αμοιβαιότητας) και με τον Ποσειδώνα (στην ανώτερη μορφή της ανιδιοτελούς αγάπης). Όμως όλοι οι πλανήτες έχουν αγάπη – όλοι οι πλανήτες ΕΙΝΑΙ αγάπη. Και με αυτό εννοώ ότι κάθε πλανήτης μπορεί να εκφράσει τη δική του όψη της αγάπης, αρκεί να λειτουργεί ενεργοποιημένα μέσα από το είναι μας, γιατί η αγάπη είναι ενεργοποίηση.

Με άλλα λόγια, αυτό που διαφοροποιεί τον ενεργοποιημένο μέσα μας πλανήτη, την ενεργοποιημένη Αρχή δηλαδή που συμβολίζει ένας πλανήτης, από μια συμβατική και αυτοματιστική έκφρασή του, είναι φυσικά το ποσοστό της συνειδητότητας με την οποία εκδηλώνουμε αυτή την ενέργεια. Στη πρώτη περίπτωση δηλαδή έχουμε πλήρη συνείδηση του τι κάνουμε και λειτουργούμε μέσα από το Κέντρο μας, ενώ στη δεύτερη αφηνόμαστε σε μια μηχανική κι επιφανειακή έκφραση των αστρολογικών παραγόντων και των εσωτερικών ωθήσεων.

Έτσι λοιπόν το κατεστημένο της σκέψης μας θεωρεί συνήθως ότι αγάπη είναι η εκδήλωση όμορφων συναισθημάτων, φροντίδας, τρυφερότητας, ενδιαφέροντος και ηπιότητας, Αφροδίσια χαρακτηριστικά δηλαδή. Σίγουρα όλα αυτά είναι μια μορφή αγάπης, αρκεί να είναι μια ενεργοποιημένη κατάσταση που δεν ζητά αντίκρισμα, δεν το κάνει για να πάρει - αλλιώς όλα τα παραπάνω γίνονται με αρκετά κρυμμένα ή ημι-συνειδητά εγωιστικά κίνητρα, κι έτσι αναιρείται η έννοια της πραγματικής αγάπης.

Όμως και οι υπόλοιποι πλανήτες αγαπούν, κι ας μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Στην περίπτωση του Άρη τώρα, η αγάπη εκδηλώνεται μέσα από μάχη, μάχη για υψηλότερα ιδανικά. Ο Άρης είναι ο χειρούργος που θα αφαιρέσει αποστήματα – μπορεί να μας πονάει, αλλά το κάνει για το καλό μας. Η αγάπη του Άρη δεν είναι ‘ευχάριστη’ – αλλά ποιος είπε ότι η πραγματική αγάπη είναι πάντα ευχάριστη;!

Ο Άρης ΔΕΝ εκδηλώνει αγάπη όταν μάχεται για εγωιστικούς σκοπούς. Οπότε αυτό είναι και το κριτήριο για την αγαπημένη/ενεργοποιημένη εκδήλωση ή όχι ενός πλανήτη, το ποσοστό δηλαδή αφιλαυτίας με την οποία εκφράζεται.

Θα πήγαινα τόσο μακριά ώστε να έλεγα ότι όλες οι αστρολογικές επιρροές που δεχόμαστε, όλα τα γεγονότα που βιώνουμε, είναι αγάπη, ακόμα κι αν μας πονούν. Είναι αγάπη και τα επίπονα περιστατικά στη ζωή μας, ενώ ακόμα και οι άνθρωποι που μας ‘πληγώνουν’ ουσιαστικά μας αγαπούν, καθώς μάς ωθούν (ή πρέπει να μας ωθούν) σε περισσότερη ενεργοποίηση. Και όπως ξαναείπα, η αγάπη είναι ενεργοποίηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)