Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Αντίθεση Κρόνου-Ουρανού από Παρθένο-Ιχθύ - Τάξη ή Χάος;

Ένα άλλο δίλλημα που βιώνουμε με την αντίθεση Κρόνου-Ουρανού από Παρθένο-Ιχθύ, είναι το "τάξη ή χάος". Δηλαδή απ' τη μία μπορεί να εμμένουμε σε ρουτίνες και στην ανάγκη μας όλα να είναι σε τάξη (Παρθένος), αλλά απ' την άλλη υπάρχει και η ανάγκη για 'άφημα' στο 'δημιουργικό χάος' (Ουρανός στους Ιχθείς) μέσα απ' το οποίο θα αντλήσουμε νέες εμπνεύσεις. Και τα δυο είναι αναγκαία, δηλαδή από τη μία να έχουμε μια οργανωμένη καθημερινότητα και από την άλλη να 'αφηνόμαστε' σε κάτι ανώτερο, όπως πχ μέσα από τον (σωστό) διαλογισμό και τη προσευχή, ή μέσα από την ανώτερη τέχνη.

Ο κίνδυνος είναι όταν εμμένουμε σε μια αποκρυσταλλωμένη τάξη και ρουτίνα (Παρθένος), τόσο στο εξωτερικό καθημερινό επίπεδο, όσο και σε ιδέες και συναισθήματα - επιθυμούμε δηλαδή ο κόσμος να είναι ακριβώς όπως εμείς τον θέλουμε. Είναι γνωστό πόσο ψυχαναγκαστικά θέλουν οι Παρθένοι τα πάντα σε τάξη και πρόγραμμα, στο νου και στην εξωτερική ζωή τους. "Το πρόγραμμά μου είναι ο θεός μου" λέει η Παρθένος, κι επειδή ακριβώς φοβάται μη του χαλάσει, προσκαλεί το χάος στη ζωή του. Και ο κίνδυνος του Ουρανού στους Ιχθείς είναι μια αντιδραστική και αντιδημιουργική χαοτικότητα που δεν οδηγεί σε καμιά εξέλιξη παρά σε ανακύκλωση των ίδιων ενεργειών. Σαν πολλούς teenagers που αποχαυνώνονται όλη μέρα με video games ή ναρκωτικά, και αντιδρούν σε οποιαδήποτε εντολή των γονιών τους. Κι επειδή "αφήνονται", έλκουν ακόμα πιο δυνατές Κρόνιες παρουσίες και γεγονότα στη ζωή τους, όπως κριτικές, σκληρές συμπεριφορές, περιορισμούς κλπ. Έλκουν δηλαδή αυτό που θέλουν να αποφύγουν, τα όρια.

Δείτε σε ποιους οίκους στο ωροσκόπιό σας γίνεται αυτή η αντίθεση και θα καταλάβετε που βιώνετε το παραπάνω δίλλημα. Αν πχ τώρα ο Κρόνος είναι στο 1ο οίκο και ο Ουρανός στον 7ο, τότε μπορεί από τη μία να προσπαθείτε κάπως ψυχαναγκαστικά να εκφράσετε τον εαυτό σας με τον Παρθενίσιο τακτικό, συντηρητικό, κατεστημένο και αναλυτικό τρόπο, καταπιέζοντας έτσι τον εαυτό σας, και από την άλλη να βιώνετε τους άλλους ως χαοτικούς και υπερβολικά φιλελεύθερους (Ουρανός στους Ιχθείς), και να μην μπορείτε να τους βάλετε σε τάξη, κάτι που σας ταράζει.

Τελικά πρέπει οι δυο πλανήτες και τα δυο ζώδια να χρωματίσουν το ένα το άλλο, να ρεγουλάρουν και να εξελίξουν το ένα το άλλο, ώστε να εκδηλωθεί η όψη αυτή θετικά και δημιουργικά. Το πρόβλημα σε κάθε όψη δεν είναι ο πλανήτης ή το ζώδιο που συμμετέχει -ή η ίδια η γωνία- αλλά το κατά πόσο εκδηλώνουμε τους παράγοντες αυτούς από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ή όχι. Η αδράνεια και η εμμονή στα κατεστημένα είναι πάντα το πρόβλημα, καθώς εμποδίζει την εξέλιξη και την ομαλή ροή των ενεργειών και της ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)