Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Σύνοδος Δία-Ουρανού στον Κριό

Η σύνοδος Δία-Ουρανού στο Κριό, που θα κορυφωθεί στις 8 Ιουνίου 2010, είναι ελπιδοφόρα, γιατί τονώνει –ή και απογειώνει δυναμικά- το αίσθημα προσωπικής δύναμης, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ο άνθρωπος, και το σύνολο, ξεφεύγει από το αίσθημα ότι είναι απλά ένα αδύναμο κομμάτι της μάζας (Ιχθείς) και νιώθει μια απελευθερωτική αίσθηση ότι υπάρχει ξανά, και ότι η παρουσία του μπορεί να επηρεάσει τις καταστάσεις (Κριός).

Κάθε πλανητική θέση και όψη βέβαια μπορεί να εκφραστεί θετικά/δημιουργικά και αρνητικά/καταστροφικά. Και όπως έχω πει πολλές φορές, η θετική έκφραση μιας όψης ή πλανητικής θέσης, έγκειται στο ποσοστό ανιδιοτέλειας με την οποία εκδηλώνουμε τις επιρροές αυτές. Δηλαδή, από την ‘κεντρομόλο’ και ‘βαμπιρική’ έκφραση μιας γωνίας και θέσης, πρέπει να περάσουμε στη ‘φυγόκεντρο’ και δοτική εκδήλωσή της.

Η αρνητική εκδήλωση της συνόδου Δία-Ουρανού στο Κριό, μπορεί να εκφραστεί ως κούφιος εγωισμός, εγωκεντρισμός και ‘νταηλίκι’, κούφια επαναστατικότητα κι επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας χωρίς σεβασμό στους άλλους, το να νομίζει ένα άτομο ή ένας λαός ότι κάτι είναι ενώ δεν έχει καταφέρει τίποτα, να προσπαθεί να νιώσει ελευθερία κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό του συμφέρον κλπ.

Η σύνοδος αυτή στο Κριό βγάζει τρομερό εγωκεντρισμό κι εγωισμό στην επιφάνεια. Όλα τα ζώδια μπορούν να εκδηλώσουν εγωισμό, δεν είναι το προνόμιο του Κριού και του Λέοντα μόνο. Μήπως ένας Ιχθύς που απομονώνεται στο ‘κόσμο του’ δεν είναι εγωιστής; Απλά, στον Κριό εκδηλώνεται η αρχετυπική έννοια του εγωισμού και εγωκεντρισμού, με όλα τα προβλήματά της.

Όμως υπάρχει και η υγιής πλευρά του ‘εγωισμού’, την οποία έχουμε τώρα τη δυνατότητα να βιώσουμε όλοι, και στην οποία τονώνεται η αίσθηση της προσωπικής δύναμης για να την διοχετεύσει το άτομο για το καλό του συνόλου. Αν δεν είμαστε κάτι, δεν μπορούμε να προσφέρουμε. Με τη σύνοδο αυτή λοιπόν, γίνεται πιο σαφές το ‘τι είμαι’ και το ‘τι δυνατότητες έχω’. Ενδυναμώνεται η υγιής αίσθηση του εγώ. Και είναι μια ελπιδοφόρα νέα αρχή αυτή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)