Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Η εποχή της μοιρολατρίας έχει παρέλθει

Δεν θα πάψω να τονίζω το γεγονός ότι ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να είναι ευτυχισμένος παρά τις όποιες αστρολογικές επιρροές έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιό του, παρά τις διελεύσεις που δέχεται και παρά τους όποιους αριθμολογικούς ή άλλους σχηματισμούς δέχεται.

Όσο ο άνθρωπος ζει σαν κατώτερη προσωπικότητα μόνο, σαν φυσικό σώμα, συναισθήματα και σκέψεις, τόσο θα είναι έρμαιο των διαφόρων επιρροών και η ευτυχία του θα είναι εξαρτημένη από εξωτερικές συνθήκες, γι’ αυτό θα είναι και μικρής διάρκειας, αφού η εξωτερική ζωή διέπεται από συνεχείς αλλαγές συνθηκών. Αυτή όμως δεν είναι η πραγματική ευτυχία. Πραγματική ευτυχία βιώνουμε όταν αρχίζουμε να ταυτιζόμαστε με τη ψυχή μας, με τα ανώτερα επίπεδα του εαυτού μας – τότε η ευτυχία μας αποκτά σταθερότητα και δεν εξαρτάται από τα εξωτερικά γεγονότα. Όσο πιο βαθιά προς το βυθό της θάλασσας κατεβαίνουμε, τόσο τα κύματα και τα ρεύματα κατασιγάζουν και βιώνουμε διαρκή γαλήνη. Όσο κοντύτερα στον Εαυτό πλησιάζουμε (ο αγώνας έχει σημασία) τόσο περισσότερο φως θα δέχονται οι φορείς μας και τόσο περισσότερη Χαρά και Ομορφιά θα βιώνουμε.

Την πιο ευτυχισμένη μου χρονιά την βίωσα με το τετράγωνο του διελαύνοντα Πλούτωνα στο γενέθλιο Πλούτωνά μου. Ποιος θα το περίμενε; Και η ευτυχία μου από τότε είναι σταθερή και διαρκώς διευρυνόμενη. Όμως έκανα εκείνο που μου ζητούσε ο πλανήτης αυτός: τη πλήρη παράδοση στο Θείο Θέλημα - αντί να προσπαθώ να χειραγωγήσω εγώ τις καταστάσεις και να εξαντληθώ και να απογοητευτώ, τις συνήθεις δηλαδή Πλουτώνιες (χαμηλές/εγωιστικές) συμπεριφορές. Έτσι, αν κάνουμε όσα μας ζητούν πραγματικά οι πλανήτες και δεν αντιστεκόμαστε εγωιστικά στις επιρροές τους, θα είμαστε ευτυχείς. Ο πόνος και η δυστυχία έρχονται όταν αντιστεκόμαστε στην εκδήλωση της κάθε πλανητικής επιρροής από το ανώτερο δυνατό σημείο που μπορούμε, όταν εμμένουμε στα κατεστημένα μας, στα θέλω μας, στα βολέματά μας και δεν ενεργοποιούμαστε. Η αδράνεια είναι πάντα ο εχθρός της ευτυχίας και της προόδου – και η αδράνεια είναι ακόμα ένα όνομα για τον εγωισμό.

Οι νέοι άνθρωποι ειδικά, δεν επιτρέπεται να γκρινιάζουν με τις διάφορες δύσκολες αστρολογικές επιρροές. Αυτές είναι συμπεριφορές παρωχημένες, της γιαγιάς μας. Πρέπει επιτέλους να συνεργαστούμε με τους πλανήτες, αντί να περιμένουμε από εκείνους να πραγματοποιήσουν τα εγωιστικά μας θέλω. Μήπως η προσωπικότητά μας γνωρίζει που είναι η πραγματική ευτυχία; Η προσωπικότητα μπορεί να επιθυμεί πράγματα με τα οποία έχει προγραμματιστεί από την οικογένεια και το περιβάλλον, και τα οποία μπορεί να μην οδηγούν τελικά στην ευτυχία.

Ας ξεφύγουμε λοιπόν από τη μοιρολατρία και ας ευτυχήσουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ας αγωνιστούμε να εκδηλώσουμε την κάθε αστρολογική μας γενέθλια όψη ή διέλευση από το ανώτερο δυνατό επίπεδο. Έτσι η ευτυχία μας θα είναι εγγυημένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)