Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Αντίθεση Κρόνου-Ουρανού – Η μάχη μεταξύ κατεστημένου και προόδου

Η αστρολογική όψη που είχε προκαλέσει τα «Δεκεμβριανά», λειτουργεί ξανά, ίσως και με περισσότερη ορμή τώρα. Η γωνία αυτή θα κορυφωθεί στις 26 Απριλίου από τα ζώδια Παρθένου-Ιχθύων, και στις 26 Ιουλίου από τα ζώδια Ζυγού-Κριού. Όμως χοντρικά η επιρροή της πιάνει όλη την υπόλοιπη άνοιξη και καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι ισχυρότατο και θερμότατο αστρολογικά.

Έχουμε λοιπόν τον Κρόνο, τον πλανήτη της συντήρησης, της κρυστάλλωσης, της σταθερότητας και του κατεστημένου, να μάχεται με τον προοδευτικό Ουρανό που προσπαθεί να φέρει καινοτόμες ιδέες και νέες κοσμικές ενέργειες στο πεδίο της γης.

Σε κάθε αστρολογική όψη, οι δύο ή περισσότεροι πλανήτες που παίρνουν μέρος, οφείλουν να δεχτούν και να χρωματιστούν από τις (δημιουργικές) επιδράσεις των άλλων πλανητών, να συνεργαστούν δηλαδή, ώστε να εκδηλωθεί η επίδρασή τους με τον πιο ήπιο, θετικό και ειρηνικό τρόπο. Αλλιώς, δημιουργείται ένταση και συγκρούσεις, σε ψυχολογικό ή εξωτερικό, ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κρόνος οφείλει να ανανεωθεί από τον Ουρανό, να λάβει νέες ιδέες, να προχωρήσει αργά και με ασφάλεια προς νέες κατευθύνσεις, και να αναθεωρήσει τις αποκρυσταλλωμένες ιδέες και συνήθειές του. Αλλιώς, αν φανεί ξεροκέφαλος και εμμείνει στα κατεστημένα του, κινδυνεύει από τα σοκ του Ουρανού, από ταραχές, αστάθεια, ανασφάλεια και απρόβλεπτες εξελίξεις κι αλλαγές.

Ο Ουρανός απ’ την άλλη, οφείλει να ρεγουλαριστεί από το Κρόνο και να εκδηλώσει τη καινοτόμο και προοδευτική του επιρροή με προσγειωμένο, επιστημονικό και πρακτικό τρόπο, μέσα από ειλικρινή αυτοκριτική. Αλλιώς, κινδυνεύει να περιθωριοποιηθεί, να θεωρηθεί ως ουτοπιστής και εκτός τόπου και χρόνου, και οι έξυπνες ιδέες του τελικά να πέσουν στο κενό.

Τα ζώδια που συμμετέχουν μας λένε τα εξής: Ο Κρόνος απ’ τη Παρθένο οφείλει να αλλάξει συνήθειες της καθημερινότητας, όπως η διατροφή, αλλιώς η υγεία του κινδυνεύει. Οφείλει επίσης να εκσυγχρονίσει τον τρόπο που εργάζεται, ώστε να μην βρεθεί σε επαγγελματικά αδιέξοδα. Και γνωρίζουμε καλά το πόσο ο Κρόνος αρέσκεται στα κατεστημένα του και πόσο εύκολα αδρανεί, πεισματικά αντιστεκόμενος σε κάθε αλλαγή, ρίχνοντας την ευθύνη των καταστάσεων σε μια εξωτερική πηγή, ή υποκρινόμενος ότι δεν βλέπει τι γίνεται – η κλασσική ‘άγνοια’ και άρνηση του Κρόνου για εξέλιξη.

Ο Ουρανός απ’ τους Ιχθείς φέρνει νέα συνειδησιακή διεύρυνση, νέες κοσμικές εμπνεύσεις για το Κοινό Καλό, που καλούνται να εισχωρήσουν στη καθημερινότητα με πρακτικό τρόπο. Αλλιώς, τα άτομα ή οι κοινωνικές ομάδες που φέρνουν τις νέες αυτές εμπνεύσεις, θα θεωρηθούν ουτοπικά και αγείωτα, μην καταφέρνοντας έτσι να προκαλέσουν τη κοινωνική αναμόρφωση για την οποία αγωνίζονται.

Τον Ιούλιο η αντίθεση Κρόνου-Ουρανού θα γίνει απ’ τα ζώδια του Ζυγού και του Κριού. Ο Κρόνος στο Ζυγό, καλείται να αναθεωρήσει τον τρόπο που κάνει σχέσεις, το τι είναι οι σχέσεις και η κοινωνικότητα γενικά. Καλείται να ξεφύγει από τα κοινωνικά κλισέ και να κάνει τις σχέσεις του πιο αυθεντικές και ανιδιοτελείς. Κάτι αρκετά δύσκολο για τον πολύ εγωιστή Κρόνο. Αλλιώς, οι σχέσεις του θα κινδυνέψουν.

Ο Ουρανός απ’ το Κριό απ’ την άλλη, σε μια θέση ισχυρή κι εκρηκτική, θα έχει τη τάση να εκφράσει έντονο εγωκεντρισμό αλλά θα φέρει και δυναμικές κινήσεις –ακόμα και επαναστάσεις- από άτομα και ομάδες, προς αλλαγή των δεδομένων. Οφείλει αυτές οι εμπνεύσεις και η δράση που θα φέρει, να λειτουργήσουν πρακτικά, επιστημονικά, προσγειωμένα, για το Κοινό Καλό, ώστε να εκπληρωθεί το Όραμα του Ουρανού στο Κριό για περισσότερη ατομική ανεξαρτησία, ελευθερία και έκφραση. Αλλιώς, κινδυνεύει να γίνει τυφλά καταστροφικός και να περιθωριοποιηθεί ή να περιοριστεί, ξεφεύγοντας έτσι τελείως από τον αρχικό του στόχο για περισσότερη ελευθερία και αλήθεια. Ο Κριός είναι το ζώδιο του Ιππότη που μάχεται για το Κοινό Καλό, και πρέπει να αποφύγει την εκδήλωση εγωκεντρισμού και ιδιοτέλειας.

Αν πάρουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία και τα προσαρμόσουμε στη δική μας ατομική, ομαδική, συλλογική ζωή, θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα. Όλοι μας έχουμε το Κρόνο κάπου στο ωροσκόπιό μας, όλοι μας δηλαδή μαχόμαστε με το κατεστημένο και τις κρυσταλλώσεις μέσα μας, και όλοι μας έχουμε τον Ουρανό κάπου στο ωροσκόπιό μας, όλοι δηλαδή έχουμε τη πηγή της ανανέωσης αλλά και μια πηγή συνεχούς έντασης κι εγωκεντρικής «ελευθερίας», την οποία αν δεν διοχετεύσουμε σωστά, κινδυνεύουμε να βιώνουμε έντονη αβεβαιότητα στη ζωή μας.

Η λύση σε κάθε αστρολογική όψη είναι η αυτό-ενεργοποίηση, ο συντονισμός με τις επιταγές της συγκεκριμένης εποχής (τι θέλει από εμάς η ζωή αυτή την εποχή;) και φυσικά, η εκδήλωση κάθε επιρροής με ηθικό, ανιδιοτελή τρόπο. Το ήθος και η ανιδιοτέλεια είναι λύτρωση από τις αρνητικές καρμικές επιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)