Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Δύσκολες γωνίες του Άρη και εγωισμός

Οι δύσκολες όψεις του Άρη, τόσο από διέλευση, όσο και σε γενέθλια θέση, προκαλούν έντονο εγωισμό, εγωκεντρισμό, και λόγω αυτού, προκαλούν και συγκρούσεις ή αντιθέσεις. Υπό την επιρροή του Άρη το άτομο τυφλώνεται από τις επιδιώξεις και τα θέλω του, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι, και δεν βλέπει παραπέρα από την μύτη του, σε σημείο να παραγκωνίζει ασυναίσθητα τις ανάγκες των άλλων ή να καταπατά τα δικαιώματά τους και να τους καταπιέζει. Ένας άνθρωπος π.χ. με σύνοδο Ήλιου-Άρη, προσπαθεί τόσο έντονα να προβάλλει και να επιβάλλει τον εαυτό του, είτε με το λόγο, είτε με τις πράξεις, είτε με την εσωτερική του στάση ακόμα, που τελικά έλκει είτε την έντονη αντίδραση των άλλων, ή τα αρνητικά συναισθήματα, ή απωθεί τους άλλους, καθώς τον θεωρούν οξύ και αντιπαθητικό.

Όλοι έχουμε τον Άρη κάπου στο ωροσκόπιό μας και όλοι κατά καιρούς λειτουργούμε έτσι. Βέβαια η έκφραση του κάθε πλανήτη πάντα θα εξαρτάται από το επίπεδο συνειδητότητας του κάθε ατόμου. Εδώ περιγράφω την εκδήλωση ενός ανθρώπου που ακόμα σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ξεφύγει από την ταύτιση με το εγώ του.

Υπάρχει όμως μια διέξοδος από τη καταστροφικότητα αυτή στην οποία ωθείται το άτομο που δέχεται τις Άρειες επιρροές: να υπερβεί τον εγωισμό του και να υπερασπιστεί την ευημερία των άλλων αντί για τα δικά του θέλω, να γίνει δηλαδή ένας ιππότης. Αυτή είναι η υψηλότερη και πιο επιθυμητή έκφραση του πλανήτη αυτού. Φυσικά, για να πράξει κάτι τέτοιο, πρέπει να κατανοήσει ότι η ψυχολογική και υλική του επιβίωση (με την οποία ασχολείται ο πλανήτης αυτός) εξαρτάται από την υπεράσπιση των άλλων, την προάσπιση του Κοινού Καλού. Όποιος προστατεύει το Κοινό Καλό, θα προστατεύεται από τις συλλογικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)