Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Χρησιμοποιώντας την αστρολογία για την πνευματική μας ανάπτυξη

Συνήθως η αστρολογία δεν χρησιμοποιείται σωστά από τους ανθρώπους, οι οποίοι περιμένουν από αυτήν να φέρει μια ελπίδα για καλυτέρευση του μέλλοντος. Όμως το μέλλον δεν υπάρχει, είναι μια νοητική εφεύρεση – μόνο το παρόν έχουμε, και η αστρολογία πρέπει να γίνει το εργαλείο που θα μας βοηθά να ζούμε πιο βαθιά, πιο σωστά, πιο ενεργά, πιο συνειδητοποιημένα και πληρέστερα το παρόν. Να δουλεύουμε δηλαδή συνειδητά με τις τρέχουσες αστρολογικές επιρροές ώστε να τις εκφράσουμε από το ανώτερο δυνατό επίπεδο και να εμπλουτίσουμε έτσι τη ζωή μας. Αυτό είναι που θα φέρει πληρότητα, και όχι μια ελπιδοφόρα μελλοντική διέλευση η γωνία. Άλλωστε, αν ζούμε με πληρότητα, συνειδητότητα και φιλοτιμία το παρόν μας, το μέλλον μας θα είναι σε μεγάλο βαθμό εγγυημένο κι ευτυχισμένο.

Η προσμονή από το μέλλον για να έρθει κάτι καλό στη ζωή μας, και η προβολή της ευτυχίας μας σε ένα μελλοντικό χρόνο, φανερώνει πνευματική έλλειψη γείωσης. Το άτομο είναι έξω από το Κέντρο του και η ψυχή σε μεγάλο βαθμό είναι εκτός σώματος, αγείωτη. Ο σωστός τακτικός διαλογισμός θα μας επαναφέρει στο Τώρα. Ένας γειωμένος άνθρωπος είναι ένας ευτυχής άνθρωπος που έχει ξεπεράσει το αίσθημα ανικανοποίητου.

Φυσικά είναι καλό να γνωρίζουμε τις μελλοντικές τάσεις, για να έχουμε μια προοπτική και να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τους κύκλους της ζωής και σε ποια φάση ενός κύκλου μπορεί να βρισκόμαστε. Αλλά το σημαντικότερο είναι το τώρα – άλλωστε αύριο μπορεί να μην ζούμε καν.

Πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά την αστρολογία; Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να κοιτάμε κάποιες βασικές διελεύσεις και επιρροές, όπως η διέλευση του Κρόνου από τους οίκους του ωροσκοπίου μας. Αν εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τόσο καλή αστρολογία για να εμβαθύνουμε, τότε ας συμβουλευόμαστε έναν έμπειρο αστρολόγο ψυχολογικής αστρολογίας, που θα μας εξηγεί σε βάθος τη κάθε επιρροή.

Δουλεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο με τις αστρολογικές επιρροές, η ζωή μας γίνεται πιο ζωντανή και πλούσια. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι εστιασμένος σε δυο-τρεις τομείς της ζωής του, συνήθως τις σχέσεις, τα οικονομικά και τη δουλειά, περιμένοντας να λάβει από κει τη πληρότητα και την ανακούφιση των ανασφαλειών και των κενών του. Όμως αυτή είναι μια ζωή φτωχή, πεζή, αυτόματη, και χάνουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε, να διευρύνουμε, να αγαπήσουμε και να καλλιεργήσουμε πτυχές του εαυτού μας.


Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι έχει να μας διδάξει κάθε δύσκολη ή και εύκολη επιρροή, αντί να περιμένουμε απλά να περάσει για να ανακουφιστούμε. Όταν λέμε ‘αχ άντε να περάσει κι αυτό’, είναι σα να περιμένουμε από την ίδια τη ζωή να τελειώσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)