Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Το αστρο-ψυχολογικό προφίλ της Ελλάδας και του Γ. Παπανδρέου - Οι τάσεις για τους επόμενους μήνες

Το ωροσκόπιο ενός κράτους μάς δίνει στοιχεία τόσο για το χαρακτήρα του λαού του, όσο και για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, ή τις συγκρούσεις, τις αδυναμίες αλλά και τα χαρίσματα που αυτό διαθέτει. Μπορούμε να φανταστούμε το κάθε κράτος σαν έναν άνθρωπο, με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά – αυτά μας δείχνει λοιπόν ο αστρολογικός χάρτης ενός έθνους.

(Για το άρθρο αυτό χρησιμοποιούμε σαν γέννηση της Ελλάδας την ημερομηνία 3/2/1830, μια ημερομηνία που είναι ίσως η πιο ευρέως αποδεκτή από τους αστρολόγους).

Υδροχόος με Σελήνη στους Διδύμους η χώρα μας, συνδυασμός που φανερώνει το κοινωνικό, εξωστρεφές αλλά και αντιδραστικό ή ατίθασο ταμπεραμέντο των Ελλήνων. Σαν Υδροχόοι, είμαστε φιλικοί, καθώς αυτό είναι το ζώδιο της φιλίας, ενώ οι παρέες είναι ότι πιο βασικό για μας, ίσως ακόμα βασικότερο και από την οικογένεια. Είμαστε όμως και πολύ διανοητικοί, τα ξέρουμε όλα, έχουμε άποψη για τα πάντα! Άλλωστε το ζώδιο αυτό δίνει ανεπτυγμένη ευφυΐα – ίσως είμαστε έξυπνος λαός τελικά, ή τουλάχιστον, πιο υποψιασμένος από άλλους. Βέβαια, συχνά η εξυπνάδα μας εκφράζεται ως πονηριά.


Η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού τονίζει ακόμα περισσότερο τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μας κάνει υπερβολικά αντιδραστικούς – με το παραμικρό κατεβαίνουμε στους δρόμους για απεργίες και διαδηλώσεις! Επαναστατικοί, ελεύθεροι αλλά και ξερόλες λοιπόν, ενώ το έντονο Ουράνιο στοιχείο δείχνει και το ταλέντο των Ελλήνων στις ευρεσιτεχνίες και στα τερτίπια κάθε είδους... Άλλωστε, ο Υδροχόος ως γνωστόν είναι ένα ζώδιο με πολλές και προχωρημένες ιδέες, είναι ανοιχτός σε ότι παράξενο, εναλλακτικό, μεταφυσικό κι εκκεντρικό, αλλά έχει μια δυσκολία στην εφαρμογή των όσων ‘διδάσκει’! Καλοί στα λόγια, αλλά στα έργα είμαστε πίσω.


Η Σελήνη στους Διδύμους φανερώνει την τεράστια ανάγκη των Ελλήνων για πληροφόρηση, επικοινωνία και για ..κουτσομπολιό. Ποιος άλλος λαός πηγαίνει τόσο συχνά έξω για καφέ; Η καθημερινή αυτή επαφή και κουβεντούλα, ή και φλυαρία, είναι ζωτικής σημασίας για το well-being του Έλληνα.


Σε γενικές γραμμές τα Ελληνόπουλα αγαπούν τη γνώση, αλλά έχουν ανάγκη να τους προσφέρεται με εναλλακτικό και προοδευτικό τρόπο, αλλιώς γίνονται αεικίνητα και απειθάρχητα. Κάθε καινοτομία στον εκπαιδευτικό τομέα θα φέρνει κοντύτερα τα παιδιά στη γνώση, αρκεί να υπάρχει αυθεντικότητα και φρεσκάδα. Ο Υδροχόος απεχθάνεται τη μηχανιστική ζωή. Έτσι οι αρμόδιοι της παιδείας, έχουν πολύ χώρο για να εμπλουτίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα με νέα πράγματα, ενώ οι υπολογιστές και το internet πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Είναι εγκληματικό να φιμώνεται η εξυπνάδα και η δημιουργικότητα των Ελληνόπουλων με γνώσεις και συστήματα παρωχημένα. Τομείς που θα μπορούσαν να αριστεύσουν, αν τους δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα, είναι τα μαθηματικά, η ηλεκτρολογία, η αστρονομία, η φυσική, η πληροφορική και το internet, η υψηλή τεχνολογία, αλλά και τα εναλλακτικά επαγγέλματα, όπως η εναλλακτική θεραπευτική και η αστρολογία.

Γιατί όμως αν και τόσο προοδευτικός ο Ήλιος στον Υδροχόο, οι Έλληνες τελικά έχουν κι έναν συντηρητισμό; Η ακριβείας αντίθεση Ήλιου-Κρόνου από σταθερά ζώδια, το εξηγεί αυτό, καθώς υποδηλώνει ότι αλλάζουμε δύσκολα και στο παρά πέντε. Υπάρχει μια ακαμψία στις ιδέες, ενώ δυστυχώς για να μάθουμε από τα μαθήματα της ζωής και να κινητοποιηθούμε, πρέπει να ‘πονέσουμε’ για τα καλά και να περάσουμε τις ίδιες δοκιμασίες ξανά και ξανά.

Το 2008, και με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, η αίσθηση ασφάλειας των Ελλήνων υπέστη σοκ, λόγω της διέλευσης του Ουρανού από την Αφροδίτη της Ελλάδας, η οποία συμβολίζει την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια. Η επιρροή αυτή κορυφώθηκε τους πρώτους μήνες του 2009, ενώ κάπου έχει αρχίσει να εκτονώνεται, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι τον Ιανουάριο του 2010. Οι πολίτες πέρασαν το πρώτο σοκ και φαίνεται ότι ανακτούν λίγη από την αίσθηση ασφάλειας, αφού ίσως έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους στα νέα δεδομένα. Δεν ήταν βέβαια  μόνο η οικονομική κρίση που προκάλεσε ανασφάλεια, αλλά και ο τομέας της υγείας, καθώς ο Κρόνος από το ζώδιο της υγείας, τη Παρθένο, έφερε το πρόβλημα του ιού των χοίρων. Η αντίθεση δε του Κρόνου με τον Ουρανό, προξένησε όλη αυτή την διένεξη, τη καθυστέρηση και την αμφισβήτηση γύρω από τα εμβόλια.


Η οικονομική κρίση όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά και θα κορυφωθεί το 2010 και 2011, πιθανών και το 2012, από πιο ‘υψηλό’ επίπεδο, από το επίπεδο δηλαδή διαχείρισης κονδυλίων, τραπεζών, επενδυτικών φορέων κλπ, όπου θα υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά το δανεισμό και τις επενδύσεις, ενώ αναμένεται το χρέος της Ελλάδας να εκτροχιαστεί. Ο νέος πρωθυπουργός λοιπόν έχει μπροστά του ένα τεράστιο έργο να διευθύνει. Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Ας δούμε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του.


Αρχικά δύσπιστοι οι Έλληνες απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο Πλούτωνάς του βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο της Ελλάδας και ‘απειλεί’ να την αλλάξει σε βάθος. Κερδίζει όμως σιγά σιγά με την αποφασιστικότητά του τις εντυπώσεις, ενώ επιδεικνύει μια υπευθυνότητα και ωριμότητα που είναι χαρακτηριστική του Κρόνου στο Ζυγό και στον 1ο του οίκο. Η Σελήνη δε στο Κριό, δείχνει έναν άνθρωπο με ηγετική φύση, ένα ταλέντο που κληρονόμησε από το οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο υποδηλώνει η Σελήνη.


Ο Άρης του στο Σκορπιό τον κάνει να κινείται σιωπηλά, προσεκτικά, έχοντας ισχυρό focus. Αυτός ο μυστικοπαθής και αθόρυβος Άρης, μαζί με τον ‘πολιτισμένο’ κι ευγενικό ωροσκόπο Ζυγό και τον ‘εφηβικό’ Ήλιο του στους Διδύμους, μάς ξεγέλασαν αρχικά για τις δυνατότητες και το δυναμισμό του πολιτικού αυτού. Ταυτόχρονα, το τρίγωνο Ήλιου-Άρη και η Σελήνη του στον Κριό σε ακριβείας τρίγωνο με το Πλούτωνα, τον κάνουν αθλητικό, με ισχυρή δύναμη θέλησης, ενώ δίνουν σθένος και πολλές σωματικές αντοχές, τις οποίες σίγουρα θα χρειαστεί τους επόμενους μήνες.


Ένας δισταγμός ή μια βραδύτητα στην επικοινωνία, είναι χαρακτηριστικά της γωνίας Ερμή-Κρόνου που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν αναιρούν όμως σε καμιά περίπτωση την υψηλή ευφυΐα που ο υπόλοιπός του χάρτης δείχνει. Άλλωστε η σύνοδος Ερμή-Ουρανού δίνει ένα πολυμήχανο νου, με ευφυείς και προοδευτικές ιδέες.


Από τα κυριότερα όμως στοιχεία στο χάρτη του, είναι τα όμορφα τρίγωνα Ήλιου-Ποσειδώνα και Αφροδίτης-Ποσειδώνα, που δείχνουν έναν άνθρωπο βαθιά ιδεαλιστή, με υψηλά ιδανικά και ήθη. Μήπως τελικά έχουμε έναν new-age πρωθυπουργό; Το ωροσκόπιό του πάντως, κάτι τέτοιο δείχνει.


Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι για τον κύριο Παπανδρέου, ειδικά από το νέο έτος και μετά. Μέσα στο 2010 θα βιώσει την δεύτερη επιστροφή Κρόνου, μια σημαντικότατη περίοδο στη ζωή ενός ανθρώπου, που δίνει αυξημένες ευθύνες, διλήμματα και ανάγκη επιδέξιων χειρισμών, καθώς βρίσκεται στο διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού. Πραγματικά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους πολίτες, στα μεγάλα συμφέροντα αλλά και στον εαυτό του από το 2010 μέχρι το 2012. 


Το αποτέλεσμα αυτών των επιρροών δεν μπορούμε να το ξέρουμε με ακρίβεια, καθώς, αντίθετα με ότι πιστεύεται, το μέλλον μας το διαγράφουμε κάθε στιγμή. Μια συλλογική αναβάθμιση των ηθών και των νοοτροπιών της χώρας μας, θα μπορούσε να φέρει ευχάριστες μεταμορφώσεις. Άλλωστε ένας ηγέτης είναι μόνο ο skipper ενός σκάφους και χρειάζεται την συνεργασία και τη προσπάθεια των μελών του πληρώματος για να φτάσει στο προορισμό του. Ας προπονηθούμε λοιπόν όλοι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)