Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Σεληνιακές εκλείψεις

Οι εκλείψεις σελήνης μάς δίνουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε, να δουλέψουμε και να απελευθερώσουμε αυτόματες συμπεριφορές, συνήθειες, τρόπους σκέψης, νοοτροπίες, ωθήσεις, κατευθύνσεις και κολλήματα στο παρελθόν, που μας κρατούν πίσω στην εξέλιξη. Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, καθώς εδώ στη γη και στη παρούσα φάση της εξέλιξης, οι άνθρωποι λειτουργούμε περισσότερο με τη σεληνιακή-αυτόματη φύση μας και λιγότερο με την ηλιακή-συνειδητή φύση μας, κάτι που μας εμποδίζει στην επίγνωση και υπέρβαση όλων αυτών των συμπεριφορών που μας κρατούν κολλημένους στην εξέλιξη.

Επίσης δεν είναι εύκολο εγχείρημα γιατί έχουμε να κάνουμε με χαμηλούς κραδασμούς, έχουμε δηλαδή να αγωνιστούμε ενάντια στην αδράνεια της φύσης μας και ενάντια σε κληρονομημένες συμπεριφορές και λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργούμε κάποιες συναισθηματικές συνήθειες που έχουμε κληρονομήσει από τη μητέρα μας ή από τους προγόνους γενικά, όπως αυτολύπηση, πικρία, αρνητικότητα, συναισθηματική εξάρτηση, συναισθήματα ανικανοποίητου κλπ, συμπεριφορές που μπλοκάρουν σε πρακτικό επίπεδο τη ζωή και τις σχέσεις μας, ενώ ασυνείδητα να νομίζουμε ότι αυτοί οι τρόποι σκέψης και λειτουργίας είναι δικοί μας.

Έτσι με τις σεληνιακές εκλείψεις καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε, να απελευθερώσουμε και να υπερβούμε τα κολλήματα και τις αδράνειες της φύσης μας, κολλήματα που μας κρατούν σε έναν βαμπιρικό τρόπο λειτουργίας – γιατί η αρνητικότητα είναι βαμπιρισμός. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπαρατήρηση, ώστε να δούμε τις αρνητικές συμπεριφορές που λειτουργούμε, και κατόπιν να αγωνιστούμε προς ενεργοποίηση της φύσης μας. Ο διαλογισμός, η προσευχή, η θετική σκέψη, η κάθαρση της καθημερινής ζωής και των συνηθειών μας, θα είναι τα μεγάλα μας όπλα ενάντια στους χαμηλούς κραδασμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)