Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Η μελέτη της αστρολογίας δεν πρέπει να προκαλεί φόβο

Η μελέτη της αστρολογίας ούτε πρέπει να προκαλεί φόβο αλλά ούτε και να υποκινείται από φόβο. Είναι σα να φοβόμαστε την ίδια τη ζωή. Όμως επειδή η κάθε στιγμή μάς δίνει και τα απαραίτητα εφόδια για να την ζήσουμε, γι’ αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που φοβόντουσαν να μην τους συμβούν κάποιες τραγωδίες, και όταν αυτές τους έτυχαν, τις αντιμετώπισαν με ψυχραιμία και θάρρος – η στιγμή, η ζωή, τους έδωσε τη δύναμη να τις ξεπεράσουν. Που λοιπόν ο λόγος για φόβο;

Σίγουρα βέβαια ο νους των ανθρώπων είναι συνήθως αρκετά μολυσμένος και προβάλλει αρνητικότητα προς το μέλλον όταν του δοθεί ένα ερέθισμα, όπως όταν δει μια επικείμενη δύσκολη αστρολογική όψη. Κι εδώ έρχεται η ανάγκη για εξάγνιση του νου, για διαλογισμό και επιστροφή στον Εαυτό: το ότι προβάλλουμε στο μέλλον φόβους και αρνητικότητες, σημαίνει ότι δεν έχουμε πίστη, δεν έχουμε Ταυτότητα, δεν είμαστε στο Κέντρο μας.

Αν μελετάμε αστρολογία έχοντας σαν ασυνείδητο κίνητρο το φόβο, συνήθως το κάνουμε για να προσπαθήσουμε να κοντρολάρουμε τις επιρροές και τη ζωή, ώστε να αποφύγουμε το πόνο. Όμως πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε το πόνο, είναι μέρος της ζωής και έρχεται σαν καμπανάκι που μας λέει ότι πρέπει να εξελιχτούμε, να διαλύσουμε εγωισμούς και να αυτό-ενεργοποιηθούμε. Όσο περισσότερο συντονιζόμαστε με την ανάγκη για Αλλαγή, τόσο λιγότερες πιθανότητες για πόνο θα έχουμε. Βέβαια, για να συντονιστούμε με τον αιώνιο νόμο της αλλαγής, πρέπει να ανυψώσουμε το κραδασμό μας, να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια, γιατί η αντίσταση στην Αλλαγή έρχεται λόγω αδράνειας, έλλειψης ενέργειας και αποκρυσταλλωμένων ενεργειών στο είναι μας, που αλλιώς λέγονται και εγωισμοί.

Σε τελική ανάλυση, όλοι πρέπει να φιλοσοφήσουμε τα πράγματα και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του θανάτου, καθώς όλοι οι υπόλοιποι φόβοι ξεκινούν από το φόβο του θανάτου/εκμηδένισης – ο φυσικός θάνατος άλλωστε είναι το μόνο πράγμα που σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Αν αποδεχτούμε βαθιά το θάνατο, αν συντονιστούμε με τους κύκλους της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης, ο φόβος παύει, γιατί εμπιστευόμαστε τον ίδιο το νόμο της ζωής. Είναι όταν προσπαθούμε να αγκιστρωθούμε από καταστάσεις, όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε τα πράγματα όπως τα θέλει η εξωτερική τεχνητή προσωπικότητα (με τις χίλιες δυο επίπλαστες επιθυμίες και φοβίες) που αμφισβητούμε τη ζωή και παύουμε να εμπιστευόμαστε την αγαθότητα της Ύπαρξης – από κει ξεκινούν και όλοι μας οι φόβοι.

Αν ζούμε το Τώρα με βάθος και συνειδητότητα, με συνεχή αγώνα αυτοϋπέρβασης, τότε έχουμε κάνει το καθήκον μας και το μέλλον μας είναι ‘εξασφαλισμένο’. Γι’ αυτό η αστρολογία πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι εργαλείο για την κατανόηση του Τώρα. Άλλωστε το μέλλον δεν υπάρχει, είναι ένα δημιούργημα το νου – μόνο το Αιώνιο Παρόν έχουμε, ας το κατακτήσουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)