Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Κρόνος στο Ζυγό - Ωρίμανση των σχέσεων, αξιοπρέπεια στις κοινωνικές συναναστροφές

Η είσοδος του Κρόνου στο Ζυγό έρχεται να αποκαταστήσει την ισορροπία στη ζωή και στη ψυχή μας. Φυσικά θα πρέπει να εργαστούμε γι' αυτό, με το να ξεπεράσουμε την αδράνειά μας (ένα μεγάλο πρόβλημα για το Ζυγό - και όλοι έχουμε μέσα μας το ζώδιο αυτό).

Ο Κρόνος στο Ζυγό θα δοκιμάσει και θα ωριμάσει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία και η αρμονία στις σχέσεις. Όχι όμως μια αδρανής 'αρμονία', αλλά μια δυναμική εξισορρόπηση που εμπεριέχει συνειδητά τις εντάσεις, τις 'μάχες', την ανάγκη για αλλαγή και εξέλιξη. Η μεγάλη παγίδα του Ζυγού είναι η αδράνεια που προκαλεί η ανάγκη του για μη-καταστροφή της εξωτερικής ηρεμίας και φαινομενικής αρμονίας. Αυτή όμως η μη-αντιμετώπιση των συγκρούσεων, συχνά φέρνει περισσότερη εχθρότητα, την οποία οι Ζυγοί τρέμουν!

Η ισορροπία στις σχέσεις επίσης μπορεί να αποκατασταθεί, μέσα από αυτο-υπευθυνότητα, συναισθηματική ωριμότητα και ανεξαρτησία. Ο Κρόνος στο Ζυγό μάς θυμίζει ότι οι σχέσεις δεν είναι δεκανίκια. Η πραγματική συντροφικότητα χτίζεται πρώτα απ' όλα μέσω συναισθηματικής ανεξαρτησίας, και ποτέ μέσα από "ανάγκη" και εξάρτηση.

Οι βαθιές, ολοκληρωμένες, αγαπημένες σχέσεις, χτίζονται από ώριμους, αυτόνομους ανθρώπους, μάς λέει λοιπόν ο Κρόνος στο Ζυγό.

Επίσης με το Κρόνο στο Ζυγό έχουμε να δουλέψουμε με τη κακώς εννοούμενη ευγένεια, που πηγάζει από ανασφάλεια: "θέλω να είμαι αρεστός", λέει ο Ζυγός. Πρέπει όμως να μεταμορφώσουμε την υποκριτική μας ευγένεια σε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους άλλους και σε αυθεντική εσωτερική αξιοπρέπεια, η οποία θα προσδώσει πραγματική χάρη και ομορφιά στο τρόπο που φερόμαστε στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Αλλιώς, και πάλι, η υποκριτική μας ευγένεια θα έλκει καχυποψία και εχθρικά αισθήματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)