Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Άρης στο Λέοντα - Βεβαίωση της Ταυτότητας

Όλους αυτούς τους μήνες που θα κάτσει ο Άρης στο Λέοντα (μέχρι τον Ιούνιο) μάς μαθαίνει να είμαστε ο εαυτός μας - πρέπει να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας. Ταυτότητα είναι η λέξη κλειδί, η ταύτιση με τον Εαυτό. Ακούγεται απλό - ποιος νομίζει ότι δεν είναι ο εαυτός του; Όμως, ματαιοδοξίες, επίπλαστες εικόνες του εαυτού (τα 'εγώ' δηλαδή) εμποδίζουν την άμεση και αυθεντική έκφραση του Εαυτού.

Όσο νομίζουμε ότι είμαστε 'κάτι', τόσο θα μπλοκάρουμε την πηγαία έκφραση του Εαυτού. Οι ματαιοδοξίες αυτές και οι επίπλαστες εικόνες που σχηματίζουμε γύρω από τον εαυτό μας, τις δημιουργούμε για να πάρουμε επιβεβαίωση από τους άλλους - χάνουμε έτσι τον Εαυτό μας καθώς σχηματίζουμε κελύφη εγωισμών που απομονώνουν την Ουσία μας και εμποδίζουν να εκφραστεί. Όσο αναζητούμε επιβεβαίωση από έξω, δεν θα είμαστε ο Εαυτός μας, δεν θα βιώνουμε Ταυτότητα. Η Ταυτότητα έρχεται μέσα από Ενότητα, από το Εν, ενώ ο εγωισμός λειτουργεί μέσα από τη δυαδικότητα της προβολής ενός επίπλαστου εαυτού προς τα έξω.

Η ουσιαστική ταπεινότητα, θα φέρει διάλυση των ματαιοδοξιών και εγωισμών μας, και θα επιτρέψει την αυθεντική, αυθόρμητη αυτοέκφραση, με επί της ουσίας Αυτο-πεποίθηση, αντί για οίηση Λιονταρίσια, που δεν κρύβει παρά κενοδοξία, κενότητα, έλλειψη Εαυτού. Όταν λείπει ο Εαυτός, ο άνθρωπος δημιουργεί τις ματαιοδοξίες του και τις επίπλαστες εικόνες για τον εαυτό, για να κρύψει την εσωτερική του γύμνια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)